ERDON Helyi hírek

2018.01.25. 11:16

Lebontják majd a Plevnei utcát

Jövőre bontásokra lehet számítani a nagyváradi Plevnei utcán. A polgármesteri hivatal már megkezdte a kisajátítási eljárást.

Jövőre bontásokra lehet számítani a nagyváradi Plevnei utcán. A polgármesteri hivatal már megkezdte a kisajátítási eljárást.

 

A nagyváradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságának keddi sajtótájékoztatóján beszélt erről Florin Birta alpolgármester és Mircea Ghitea műszaki igazgató annak kapcsán, hogy még az idén felépül a centenáriumi közúti híd, és ennek a projektnek a kiegészítéseképpen kétsávosra szélesítik a hidat a Körös (Vladimirescu) utcával összekötő Plevnei utcát. Erre vonatkozó kérdésünkre válaszolva Florin Birta elmondta, hogy az elképzelések szerint az utca egy részén a baloldali, a másik szakaszán pedig a jobboldali házsort bontják majd le.

Kisajátítási eljárás

A sajtótájékoztató után egy közleményt is kiadott a polgármesteri hivatal sajtóosztálya, amelyben arról tájékoztatnak, hogy az útszélesítési munkálatok 2019-ben fognak elkezdődni, amelynek során nem csupán kétsávosra bővítik a Plevnei utcát, de bicikliutat, járdákat és esővízelvezető csatornát is kiépítenek ott, felújítják a közvilágítást, továbbá áthelyezik a közműhálózatokat. A közlemény szerint a Körös utca felől haladva a Plevnei utca bal oldalán lévő házakat dózerolják le egészen a Simion Ştefan utcai kereszteződésig, innen pedig a jobb oldali házakat bontják le a Plevnei utcán. A polgármesteri hivatal szakértői február 5–9. között tartják meg az első terepszemlét, hogy elvégezzék a szükséges méréseket. Az érintett ingatlanok tulajdonosait korábban már értesítették a kisajátításról, melynek összegéről a közeljövőben fognak megegyezni. A polgármesteri hivatal június végéig ki akarja fizetni az összes tulajdonost, akinek ingatlanát kisajátítja. A tulajdonosok a kisajátított ingatlanokból legkésőbb 2019. március 1-ig kell kiköltözzenek.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!