ERDON Helyi hírek

2018.01.26. 12:12

Aranylakodalmasokat ünnepeltek

Az elmúlt évekhez hasonlóan Nagyvárad Polgármesteri Hivatala idén is felköszöntötte az 50 éve házasokat, vagyis az aranylakodalmukat ünneplőket. Idén az első alkalmat csütörtökön tartották.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Nagyvárad Polgármesteri Hivatala idén is felköszöntötte az 50 éve házasokat, vagyis az aranylakodalmukat ünneplőket. Idén az első alkalmat csütörtökön tartották.

Az idei év első köszöntésén szinte a számok is összecsengtek: kettő híján 50, vagyis 48 olyan nagyváradi házaspárt hívtak meg a köszöntésre, akik a közelmúltban ünnepelték aranylakodalmukat. A meghívottak többsége meg is jelent az ünnepségen, ugyanis a városháza nagyterme szinte teljesen megtelt. A jelenlevőket Mircea Mălan alpolgármester köszöntötte, kiemelve azt, hogy ők azok, akik tiszteletből és megértésből példát mutatnak a ma emberének, annál is inkább, mivel napjainkban több országban is növekedett a válások száma. Az ünnepség során minden házaspár egy oklevelet és 500 lej pénzjutalmat vehetett át az alpolgármestertől. „Az egyik legmeghatóbb jókívánság, amit önöktől kaptam, az volt, hogy mi, a fiatalabb generáció tagjai is élhessük át ezt a pillanatot” – emelte ki az alpolgármester az oklevelek átadásának végeztével.

Megértés és türelem

Arra a kérdésünkre, hogy mi a hosszú házasság titka, szinte egybehangzó válaszokat kaptunk: kitartás, megértés és türelem.

Ezt vallja Nagy Lajos és Irénke is, akik szintén részt vettek az ünnepségen, és akik szerint jóban és rosszban, betegségben is ki kell tartani a társ mellett. Hasonló véleményen volt a Szilágyi házaspár is, Szilágyi György és Piroska, egyben hozzátéve azt is, hogy szerintük azért van manapság annyi válás, mert a fiatal generáció fel akarja cserélni a férfi-nő szerepeket.

A Polgármesteri Hivatal továbbra is várja azoknak a jelentkezését, akik 50 éve házasok, és még nem vettek részt hasonló ünnepségen, valamint azon váradi személyeket, akik betöltötték 100. életévüket, ők 1000 lejes pénzjutalomban részesülnek. Az érdekeltek az anyakönyvi hivatalban jelentkezhetnek, a városháza földszintjén található 12-es szobában. További információ a 0259/408–824 telefonszámon.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!