ERDON Helyi hírek

2018.01.10. 08:12

„A lelkiismerete vagyunk mi most Európának”

Az RMDSZ Nőszervezet koordinálásában Váradon tartották első közös fórumukat a Kárpát-medencei néppárti magyar politikai nőalakulatok. Jelen volt Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz Nőtagozatának elnöke is, aki exkluzív interjút adott a szerkesztőségünknek.

Az RMDSZ Nőszervezet koordinálásában Váradon tartották első közös fórumukat a Kárpát-medencei néppárti magyar politikai nőalakulatok. Jelen volt Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz Nőtagozatának elnöke is, aki exkluzív interjút adott a szerkesztőségünknek.

– Miért tartotta fontosnak azt, hogy jelen legyen ezen a fórumon?

– Először is azért, mert megtisztelő meghívást kaptam Biró Rozáliától, az RMDSZ Nőszervezet elnökétől, s ezáltal egy olyan kezdeményezés részese lettem itt, mely példa nélküli, hiszen eddig még nem fordult elő az, hogy a néppárti magyar politikai alakulatokban döntéshozó szerepet betöltő nők közös fórumon találkozzanak egymással. Hangsúlyozom: nem valami ellen, hanem valamiért, illetve valaminek a megvédése érdekében, ami jelen esetben a Kárpát-medencei magyarság egészét érinti. Ugyanis bármennyire is sokfelé szakadtunk a történelem folyamán, és bármennyire is elválasztanak bennünket országhatárok, valahol mégis a nyelvünk, a kultúránk, a múltunk közös, és akárhol is élünk a világon, mágnesként vonz egymáshoz bennünket. Szerintem mi, nők, nagyon is alkalmasak vagyunk ennek a lelki kohéziónak a megteremtésére, ezért vagyok itt.

– Milyen üzenettel a tarsolyában érkezett erre a konferenciára?

– A Kárpát-medence, sőt nyugodtan mondhatom, hogy Európa legnagyobb és legerősebb kormányzó párjának, a Fidesznek a képviseletében voltam jelen, a női tagozat vezetőjeként. Négy évig parlamenti képviselőként is aktívan részt vettem abban a folyamatban, mellyel sikerült Magyarországot stabil pályára állítani. Ennek hiánya komoly gátja volt annak, hogy érdemben bármilyen fejlődés megvalósulhasson. Súlyos adósságcsapdában volt az ország, mely lehetetlenné tette azt, hogy fejlődjünk. 2010 után azonban megszabadultunk az IMF-hitel pórázától, felépítettünk egy stabil gazdaságpolitikát. Arra koncentráltunk, hogy javuljon demográfiai helyzetünk, mégpedig úgy, hogy megszülethessenek a várva várt magyar gyermekek, fejlődő gazdaságpolitikánk saját reprodukcióra épüljön. A Fidesz mindig elkötelezett volt ebben, Meggyőződésem, hogy amit az elmúlt közel nyolc évben elért a Fidesz-KDNP-kormány, az példamutató Európában, és úgy tűnik, működik. Egész egyszerűen jó, ha egy nemzet fenn tudja magát tartani, jó, ha gyermekekben, családban gondolkodik, jó, ha megtartja nyelvi kultúráját és a boldogulását a saját keretein belül képzeli el, mert akkor független tud maradni olyan erőktől, melyek alattomosan rá akarják erőltetni saját önző céljaikat.

Erőltetett migráció

– Mit ért ez alatt?

– Az erőltetett migráció egy ideje vezető téma Európában, ezért tértem ki én is erre az előadásomban. Az idén országgyűlési választás lesz nálunk, és meggyőződésem, hogy a nőket érintő erőszak szempontjából is az egyik legnagyobb veszély, ha kötelezően, erőltetve és felső korlát nélkül rátelepedik egy teljesen kontroll nélküli népvándorlás Európára, összekeverve a nemzeteket, a vallásokat, a kultúrákat, ami ellen nekünk végesek a védelmi eszközeink. A kötelező betelepítése kvóta, illetve a Soros-terv ellen mi minden erőnkkel tiltakozunk, de sajnos a magyar ellenzék a saját nemzete ellen szavazott többször is Brüsszelben. Hosszú harc áll tehát előttünk. Orbán Viktor miniszterelnök gigászi küzdelmet folytat, ennek állampolgári megerősítését szolgálta a Nemzeti Konzultáció is, melyre több mint 2 millió ember válaszolt.

– A Nemzeti Konzultáció is akkor egy védelmi eszköz az Önök felfogásában?

– Igen. A politikusok akkor tudnak küzdeni egy országért, és annak értékeiért, ha a mögött nemzeti akarat, állampolgári felhatalmazás áll, ha nem a politikus saját ötletéről van szó, hanem az emberek is ugyanígy gondolják. Egy nagyon komoly petíciós anyagot kapott minden magyar állampolgár, melyben közérthető formában össze van foglalva, hogy miről is van szó. Emellett komoly támasz Orbán Viktor számára az a tudat, hogy többmillió ember közös jövőképéért küzdhet. Ezt fontos tudatosítani akkor is, ha épp a kerítés védelmével sikerült elérni, hogy Magyarországon jelenleg biztonságban, békében élhetnek az emberek. Saját lakóhelyemhez közel a Keleti pályaudvarnál 2015 kora őszén élőben láttam, hogy mi történik, ijesztő káosz volt. Nem beszélve arról, hogy most már nincs olyan családtagom Európában, aki ne tapasztalná meg a saját bőrén, hogy mit is jelent az illegális migráció. Tehát személyes tapasztalatok alapján lassan ugyan, de rögzül az emberekben, hogy mi várhat ránk valójában, ha Európa immunrendszere nem áll talpra sürgősen, gondolkodásunk nem indul meg egészséges irányba. Ha valakinek, akkor most nekünk magyaroknak nagyon össze kell fognunk!

Úgy érzem, a kelet-közép-európai, kommunista múltat megélő, megszenvedő országok ebben jobban teljesítenek, mert talán még nem kényelmesedtek el annyira a jóléttől. Meggyőződésem, hogy a lelkiismerete vagyunk most Európának.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!