ERDON Helyi hírek

2017.12.26. 13:11

Vonattal érkezett Télapó

Mint minden évben, az idén is megérkezett Nagyváradra a Télapó. A szombati, tíz órai vonattal jött és már messziről integetett a peronon várakozó gyerekeknek és szülőknek.

Mint minden évben, az idén is megérkezett Nagyváradra a Télapó. A szombati, tíz órai vonattal jött és már messziről integetett a peronon várakozó gyerekeknek és szülőknek.Ezúttal az egész egy kissé rendezettebben zajlott, mint máskor: hogy ne legyen tülekedés, rácsok választották el a várakozó sereget a Télapótól, s a szülők által kísért gyerekek egyenként, sorban járultak a fehér szakállú elé, aki minden gyereknek édességcsomagot adott át. Mintha maga Télapó is kissé felszabadultabb lett volna, mint máskor, hiszen leszállt a vonatról, megkérdezte a gyerekeket, hogy mindent megesznek-e és szót fogadnak-e szüleiknek, fényképezkedett velük, sőt, még interjút is adott egy helyi tévéadónak. A gyerekek pedig rajzokat adtak át neki és verseket szavaltak. Több mint egy órán keresztül osztogatta Télapó a csomagokat, majd miután minden gyerek megkapta az ajándékot, felszállt egy fekete paripák által húzott hintóra és tovább utazott a városközpont felé, a karácsonyi vásárra, ahol folytatta az ajándékosztást. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint az idén kétezer csomagot hozott a Télapó a nagyváradi gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!