ERDON Helyi hírek

2017.12.07. 11:18

Váratlanul leváltott igazgatónő

<p lang="hu-HU">Amilyen meglepetésszerűen nevezték ki, olyan váratlanul menesztették is, és még dolgozni sem sokat kellett bejárnia a közbeeső időszakban – már nem Olimpia Mintaş a Környezetvédelmi Ügynökség feje.

Amilyen meglepetésszerűen nevezték ki, olyan váratlanul menesztették is, és még dolgozni sem sokat kellett bejárnia a közbeeső időszakban – már nem Olimpia Mintaş a Környezetvédelmi Ügynökség feje.

Leváltotta az Országos Környezetvédelmi Ügynökség vezetője a Bihar megyeit. Viorel Toma a Nutripork-botrány miatt menesztette Olimpia Mintaşt. A leváltási határozat már érvénybe is lépett. Ugyanakkor viszont Mintaş újra főtanácsos lehet az Országos Környezetvédelmi Ügynökségnél, Bukarestben. Most újra Adriana Calapod vezeti a Bihar megyei hivatalt. Ugyancsak ő irányított addig, amíg október végén hirtelen kinevezték a helyébe Mintaşt. A mostani menesztése előtt pár nappal bukaresti ellenőrző bizottság járt a hivatal váradi irodáiban, és a nyilvánosságra nem hozott ellenőrzések után született a döntés. Mint megírtuk, sokak szerint a váradi setéshizlalda ügyeinek segítésére nevezték ki igazgatónak a most mégis menesztett személyt. Októberben ugyanis minden magyarázat nélkül új vezetőt kapott a Környezetvédelmi Ügynökség (APM), annak az Olimpia Mintaşnak a személyében, aki nemhogy sosem dolgozott még abban a hivatalban, hanem egyenesen annak az Acormed cégnek a részvényese és képviselője, amelyik cégnél a Nutripork megrendelte az új hatósági engedély kibocsátásához szükséges tanulmányt. És így az APM új igazgatónője tagja lett annak a csoportnak, amelyik a Nutripork engedélyéről dönt – és az engedélyeztetésben magánvállalkozóként ugyancsak ő vállalt szerepet. Kinevezése után a testület ülést tartott, ahol az engedélyről is szó volt, de a megbeszélésen Olimpia Mintaș nem vett részt, mert egyből szabadságra ment, ahogy kinevezték. Később is szabadságon volt, így a botrányos Nutripork-közvitára sem ment el, küldött maga helyett valakit.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!