ERDON Helyi hírek

2017.12.28. 11:57

„Vállalhatatlanul dolgozik a parlament”

Évzáró sajtótájékoztatót tartottak a PNL Bihar megyei honatyái: Gavrilă Ghilea, Florica Cherecheş és Ioan Cupşa katasztrofálisnak mondják azt, amit idén művel a PSD. Szerintük mind megisszuk a levét.

Évzáró sajtótájékoztatót tartottak a PNL Bihar megyei honatyái: Gavrilă Ghilea, Florica Cherecheş és Ioan Cupşa katasztrofálisnak mondják azt, amit idén művel a PSD. Szerintük mind megisszuk a levét.

„Úgy alkot törvényeket a PSD által uralt parlament, hogy az vállalhatatlan, és egyikünknek sem válik becsületére azok közül, akik ott vagyunk. Ráadásul mind, az egész ország megisszuk majd a levét annak, hogy becstelenül járnak el. Egyre többen hasonlítják külföldön Lengyelországhoz és Magyarországhoz azt, ami itt történik a jogállam leépítésével. De amíg Lengyelország esetében erős gazdaság mellett esetleg megengedhetik maguknak, hogy Európa szégyenfoltjai legyenek büntetlenül, mi nem, mivel a gazdaságunk is törékeny, és közben magunknak is rosszat teszünk, és Európától is távolodunk” – így összegzett Ioan Cupşa. A jogász szakmai hátterű politikus hozzátette: a PSD az igazságszolgáltatás teljes megbéklyózásáért dolgozik most is, és az igazságügyi törvények módosításai „nagyrészt alkotmányellenesek, így magam is még ma éjjel is azon dolgoztam, hogy a PNL folyamatosan tudja azokat megtámadni az Alkotmánybíróságon”.

Kardélen?

Gavrilă Ghilea hozzátette: a PSD által elfogadott központi költségvetés is rossz, „28%-kal csökkennek az önkormányzatok bevételei, és a kormánytöbbség az RMDSZ cinkosságával még azt is leszavazta, hogy több jusson legalább a visszaosztáskor a településeknek”. Úgy tudja egyébként, hogy a második saját kormányát is kész lenne megbuktatni a PSD-vezér Liviu Dragnea. „Ugyanis közszájon forog már a parlamentben az a pletyka, amely szerint nem kizárt, hogy a Tudose-kabinetnek már csak 100 napja van hátra”. Arra a kérdésre, hogy ha a PNL helyzetbe kerülne, kivel kormányozna, mind Gavrilă Ghilea, mind Ioan Cupşa azt mondta, mostanság leginkább a kisebbségi kormányzás lenne elképzelhető nekik, „de az is sokkal jobb, mint a PSD makacs ámokfutása”. Cupşa hozzátette: „Már megszoktuk 27 év alatt, hogy a PSD állandóan sumákol valamiben, de amit az elmúló egy évben tesznek, az érthetetlen, egyszerűen fel nem foghatom, miért ragaszkodnak körömszakadtáig az összes témakörben az idióta ötleteik keresztülerőszakolásához, az igazságszolgáltatástól az úgynevezett megosztott ÁFA bevezetéséig, ami meg a magáncégeknek lesz nagyon rossz”.

Florica Cherecheş a saját idei parlamenti tevékenységét összegezte, többek között jelezve: reméli, hogy a váradi Nutripork-ügyben második közvita is lesz, a szakminisztériumok küldötteinek jelenlétében. Tanügyi szakértőként arra is kitért, hogy 18%-os az iskolaelhagyás az országban, ami növekvő tendenciát jelent, „és szintén azt mutatja, hogy a PSD semmilyen témakörben nem képes rendesen irányítani, holott közben mindent leuraltak”. Hozzátette: készül a kormányzás fekete könyve, ami bemutatja majd, hogy a legutóbbi választások óta csődöt és hozzá nem értést halmoz csak a PSD.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!