ERDON Helyi hírek

2017.12.07. 11:08

Újból Mindenki Karácsonya programsorozat

A Mindenki Karácsonya programsorozat idén is folytatódik, az események között szerepel gyűjtési akció és felhívó jellegű menet is.

A Mindenki Karácsonya programsorozat idén is folytatódik, az események között szerepel gyűjtési akció és felhívó jellegű menet is.

A programsorozat idei eseményeit Perecz-Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke, Vass Anna, a Diákokért Egyesület alelnöke és Pető Dalma, az Ovisuli Egyesüle elnöke mutatta be. A programsorozat célja, melyet már 11. éve szerveznek meg, az, hogy a hátrányos helyzetű családok asztalára is ételt varázsoljanak, és a fa alatt mindenkinek legyen egy-egy kis ajándék karácsonykor, mondta el Perecz-Simó Annamária. Karácsony alkalmával örömet kell szerezni, adni és kapni egyaránt, különösen jó érzés nélkülözőknek segíteni. Az adománygyűjtési akció az egyik program, tartós élelmiszert, édességet, játékot és tanszert várnak az adományozóktól, melyet váradi gyermekotthonoknak és hegyközi településeken élő hátrányos helyzetű családoknak ajándékoznak. Gyüjtőpontok: KingArt házikó a karácsonyi vásáron (Szent László tér), 11-es iskola (Perecz-Simó Annamária és Vass Anna tanítónők), Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium (Koncz Ágota tanítónő) és Nicolae Bălcescu Általános Iskola (Orbán Rita tanítónő). Adományokat december 19-ig fogadnak el, ezek szétosztására a karácsony előtti napokban kerül sor.

Menet

Varga Friderika, a Mistique mazsorett csoport vezetője az ötletgazdája a felhívó jellegű menetnek, egyben a programsorozat társszervezője is. A menet célja az, felhívják a figyelmet arra, hogy a karácsony lényege kezd elveszni, az együttlétre, az egymással való foglalkozásra, a szeretetre, a közös pillanatok értékére szeretnék felhívni a figyelmet. Továbbá, fel szeretnék hívni arra is a figyelmet, hogy a szülők együtt készüljenek a gyermekeikkel a karácsonyra, a drága ajándékok helyett inkább közös élményeket ajándékozzanak. A menetre december 14-én kerül sor, 10 órai kezdettel, indulási pont a Fő utcai személynyilvántartó hivatal. A menet a Sétáló utcán keresztül a Szent László térig fog tartani, közösen énekelnek majd a résztvevők, a Mistique mazsorett csoport is részt vesz rajta. A szervezés érdekében a kérik, hogy amennyiben nagyobb csoporttal vennének részt (iskolák, civil szervezetek) a meneten, jelentkezzenek az egyik szervezőnél (Perecz-Simó Annamária, Pető Dalma, Vass Annamária, Varga Friderika).

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!