ERDON Helyi hírek

2017.12.12. 18:05

Szülészorvosi felügyelet a várandós anya otthonában! Lehetséges ez?!

Igen, lehetséges! Az otthoni, magzati monitoring szolgáltatás az egyetlen a világon, amelyik mindenfajta biológiai kockázattól mentesen képes a magzat életműködését követni.

Igen, lehetséges! Az otthoni, magzati monitoring szolgáltatás az egyetlen a világon, amelyik mindenfajta biológiai kockázattól mentesen képes a magzat életműködését követni.A várandós anyák számára, akiknek a 32. héttől hetente, vagy akár naponta indokolt lenne a CTG vizsgálat nagy könnyebbséget jelenthet a Magzatmentő szolgáltatás, hiszen a napi több órás ingázás a kórház és az otthonuk között és a várakozás helyett otthonukból, kényelmesen elvégezhetik ezt a 20 perces vizsgálatot.  A kórházi CTG vizsgálat a legtöbb uniós országban a várandós gondozás része. A Magzatmentő programban használt készülék egy CE tanúsítvánnyal rendelkező orvostechnikai eszköz. A készülék pontosan ugyanazt a mérést végzi el, amelyet a szülőszobán is használnak megfigyelésre. A különbség az, hogy itt naponta, vagy naponta többször, már a szülés előtti hetekben is megtörténhet a CTG vizsgálat. A modern információ technológia és telekommunikáció adta lehetőséggel élve, a megfigyelést a háttérben dolgozó orvosok végzik. Tehát nem a készülék vagy az édesanya dönti el, hogy van-e probléma vagy nincs, hanem az a szakember, aki az internetes, zárt portálon kielemzi a CTG görbét és üzenetet küld vissza a várandósnak.

A szolgáltatást bemutató videó: " target="_blank">

A kismama a mérés során is hallja a babája szívhangját. Ez már önmagában is megnyugtató tud lenni, diagnosztikus ereje azonban nincs. Az anyának nem kell értenie a CTG görbék elemzéséhez. A távgyógyászat lényege, hogy a készülék a CTG görbét egy szakorvoshoz továbbítja, aki azt kielemzi, és üzenetet küld vissza a várandós otthoni készülékére arról, hogy mi a mérés eredménye A vizsgálat végeztével a készülék az elektromos hálózathoz csatlakoztatását követően felcsatlakozik a szerverre és átküldi a mérési eredményeket az Orvosközpont számára. Itt nagy tapasztalattal rendelkező orvosok kiértékelik a megjelenített görbéket és azok eredményéről válaszüzenetet küldenek egyrészt magára a készülékre, mely annak kijelzőjén jelenik meg, másrészt mailben megküldjük az orvosilag validált leleteket. A kismama rendelkezhet úgy, hogy leleteit kéri megosztani kezelőorvosával.

Mit vizsgál a Magzatmentő program az otthoni monitorozáskor?

A méhtevékenység észlelése a mechanikus nyomásérzékelő fejjel történik, a szívműködést az egy speciális (mikrofon) érzékelő fej továbbítja a CTG-készülékbe. Ezzel figyelik a baba szívritmusát mozgás közben, azaz, hogy hogyan reagál a baba a mozgásra. A készülék automatikusan jelzi a mért adatokat és az idő függvényében két görbén ábrázolja. A vizsgálat 20 percig tart.

A vizsgálat célja, hogy biztosak legyenek abban, hogy a baba egészséges, jól van, és elegendő oxigénhez jut. A magzat szívverésének értékei utalnak a megfelelő oxigénellátottságra. A magzati szívműködésszám normálértéke 120–160/perc. Jó állapotban lévő, egészséges magzat szívműködése a magzatmozgások alatt gyorsul (akceleráció). Ha a magzat méhen belüli állapota nem megfelelő, nem jut elegendő oxigénhez, akkor a szívműködés magzatmozgásnál nem fokozódik, sőt, súlyosabb esetben még csökkenhet is (deceleráció).

Van-e valamilyen káros hatása a magzatra nézve a magzati monitoringnak? Korlátlan ideig bármikor használhatjuk, vagy van egy limit, ami felett már nem ajánlott?

A „Magzatmentő” programban használt eszköz egy passzív készülék, használata biológiai kockázatoktól mentes. A szívhang érzékelő feje csupán egy mikrofon, mely semmilyen sugárzást nem bocsát ki sem a babára, sem az édesanyára. Ezáltal a készülék használatának semmilyen kockázata az anyára és a magzatra nézve sincs. Bármilyen sok alkalommal használja is a várandós a készüléket sem őt, sem gyermekét nem érheti semmilyen káros hatás.

Milyen eddigi tapasztalatokkal rendelkeznek a Magzatmentő programban?

A készüléket a mai napig több mint 2500 kismama használat és örömmel mondhatjuk, hogy ezen terhességek mindegyike élve születéssel végződött, ami egyedülálló eredmény. 7 esetben sikerült megmenteni a baba életét és 2 esetben az anya életét is.

Amennyiben Önt és környezetében lévő kismamát érdekli a Magzatmentő szolgáltatás, további információk: www.salvareafatului.ro, info@babylifecare.ro, vagy telefonon a +40-774-006750 számon.

(Fizetett hirdetés – H: 890439)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!