ERDON Helyi hírek

2017.12.04. 14:35

Nyitott kapuk az autisták egyesületénél

Hétfőn és kedden nyitott kapukkal várják az érdeklődőket Az Élet Autizmussal Egyesület Kanonok sor utcai székhelyén. Jelenleg tizenegy, 17-27 közötti fiatallal foglalkozik ezen szervezet.

Hétfőn és kedden nyitott kapukkal várják az érdeklődőket Az Élet Autizmussal Egyesület Kanonok sor utcai székhelyén. Jelenleg tizenegy, 17-27 közötti fiatallal foglalkozik ezen szervezet.

Első alkalommal szervezett Nyílt kapuk-rendezvényt a 2013 októberében alapított, Bacsadi Gabriella által vezetett Az Élet Autizmussal Egyesület azóta, hogy tavaly decemberben a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek, illetve Böcskei László megyés püspöknek köszönhetően két nagy teremhez jutott a Kanonok sor 25. szám alatti emeleti részen. Büszkeségük a varroda, melyet most nagy örömmel és szeretettel a nyilvánosságnak is be akarnak mutatni, hétfőn és kedden 11-17 óra között várták, illetve várják az érdeklődőket. A civil szervezet foglalkozásaira rendszeresen járó két autista fiatal annyira ügyes és tehetséges, hogy egy gyár alkalmazta is őket, így ők most szövetnadrághoz készítenek zsebeket, illetve csomagolják a koptatókat minden hétköznap 8-14 óra között.

Lelkesek

A többiek a hétvégén a püspökség által a Székesegyház előtti téren e hétvégén szombat délután rendezett adventi vásárra, és természetesen a közelgő karácsonyi ünnepre készülnek, többek közt gyönggyel bevont karácsonyfadíszek, képeslapok, könyvjelzők, képek, mécsestartók, vázák születnek a kezük munkájuk nyomán. Lelkesedésükre jellemző, hogy ottjártunkkor éppen szünet volt, és alig bírták kivárni, hogy újra folytathassák a munkájukat, a szocializálódásukat szolgáló tevékenységeiket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!