ERDON Helyi hírek

2017.12.19. 11:58

Karácsonyi ünnepség a Német Demokrata Fórumnál

A nagyváradi Német Demokrata Fórum az elmúlt vasárnap, december 17-én tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A nagyváradi Német Demokrata Fórum az elmúlt vasárnap, december 17-én tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Zsúfolásig megtelt a PKE díszterme vasárnap délután a váradi Német Demokrata Fórum által szervezett karácsonyi ünnepségen, amelyen a Friedrich Schiller Elméleti Líceum diákjai mellett tánccsoportok, illetve a helyi NDF kórusa is fellépett. Elsőként a legkisebbek léptek színpadra: a Friedrich Schiller Líceum I. B osztályosai táncelőadással készültek (felkészítőjük Pătruna Amalia), majd a III. B osztályosok verses-zenés karácsonyi műsora következett (felkészítőjük Vesa Alexandra). Az újpalotai Wilde Rose táncegyüttes karácsonyra hangolódó tánccal készült. A fórum fiataljai idén negyedik alkalommal szervezték meg a Shoebox nevezetű akciójukat, amelyen belül cipősdoboznyi ajándékokat állítottak össze, ezek a dobozok ebben az évben a püspöki „Buburuzelor” otthon fogyatékkal élő gyerekeihez érkeznek. Az ajándékcsomagok kiegészítéseként a vasárnapi karácsonyi ünnepségen árverezést is tartottak, ahol 3 adventi koszorúra lehetett licitálni, a kiindulási ár 25 lej volt, összesen közel 240 lej gyűlt össze.

A licitálást követően újabb osztály adta elő karácsonyi műsorát: a IV. A osztály diákjai verseket és énekeket adtak elő (felkészítőjük Halász Katalin). A következőkben a Friedrich Schiller Líceum kórusa lépett fel Pop Iuliana vezénylésével, majd a monospetri Immerfroh táncegyüttes bizonyította be, hogy ők mindig jókedvűek, ahogy azt nevük is jelzi. Őket a nagyváradi Regenbogen táncegyüttes karácsonyi tánca követte, majd a hagyományokhoz híven az ünnepséget a nagyváradi NDF kórusának előadása zárta, ami során előadták többek között az Ó szép fenyő kezdetű éneket három nyelven, de a We Wish You a Merry Christmas angol és német változatát is. A két órás műsort gyerekek egyéni táncelőadása is színesítette. Az ünnepi esemény végeztével a fórum tagjai átvehették a karácsonyi csomagokat.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!