ERDON Helyi hírek

2017.11.14. 10:35

Még mindig keresik a gyanúsítottat

Brutális gyilkosság történt múlt hét csütörtökön, a gyanúsítottat keresi a rendőrség, az áldozatot szombaton temették el. Kiderült, hogy a gyilkos és az áldozat között szoros barátság volt.

Brutális gyilkosság történt múlt hét csütörtökön, a gyanúsítottat keresi a rendőrség, az áldozatot szombaton temették el. Kiderült, hogy a gyilkos és az áldozat között szoros barátság volt.

A gyilkosság előzményéről derült ki néhány dolog, egyes sajtóinformációk szerint a gyilkos, Sorin Ioan Rogia és az áldozat, Radu Cătălin Bogdan nagyon szoros barátságot ápoltak egymással.. Raul Bogdan a szüleivel élt egy ahhoz közeli tömbházban, ahol a holttestét találták meg. A szülei szerint november 8-án, délután 6 óra körül ment el otthonról, majd néhány órával később, amikor még mindig nem ért haza, próbálták meg telefonon elérni, de nem válaszolt. Ezért a rendőrséghez fordultak, akik elmondták, hogy a törvény szerint csak 24 óra után vehetik fel a rendszerbe, mint eltűnt személy. Másnap reggel a szülők elmentek egy autóalkatrész-raktárba, ahol a fiúk néhány hétig dolgozott, ott sem volt, ezért ismét a rendőrségre mentek. A rendőrség megmutatta nekik a holttestről készült képet, amelyet aznap találtak, ekkor derült ki, hogy ő Raul Bogdan. Egyébként, a holttestet egy nyugdíjas férfi találta meg, reggel kinézett az ablakon, azt hitte egy hajléktalan fekszik a földön, de miután többször kiabált és az nem mozdult, kiment és megnézte, ekkor látta meg, hogy halott. A rendőrség ezután hosszas helyszíni nyomozást végzett.

Az áldozatot szombaton temették el, ugyanazokban az órákban közölte a sajtóval a rendőrség a gyanúsított nevét, a lakosság segítségét kérik a kézrekerítésben. A gyanúsított családjáról kiderült, hogy ,,orvos” családból származik, édesapja, Raul Mihai Rogia Nagyváradon ismert sebész, két fiútestvére pedig külföldön dolgozik, mint orvos, az édesanyja még akkor meghalt, amikor a gyermekek kicsik voltak. A gyanúsítottról többen azt nyilatkozták, hogy viselkedési zavarokkal küzdött, alkohol- és drogproblémái is vannak. Radu Bogdan édesanyja asszisztensnő. Egyes sajtóinformációk szerint veszekedés törhetett ki a két fiatal között, ez vezethetette a gyanúsítottat a gyilkossághos. Radu Bogdan szüleinek nem tetszett, hogy újra barátkozott Sorin Ioan Rogia, próbálták is őket elválasztani, de ez nem sikerült.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a gyanúsítottat, vagy látja valahol, illetve bármilyen információval tud szolgálni, az hívja az 112-es segélyhívó számot, vagy a rendőrséget. A rendőrség továbbá figyelmezteti a lakosságot, hogy a gyanúsított akár veszélyes is lehet, a gyilkosság elkövetésének brutális módjára való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!