ERDON Helyi hírek

2017.11.12. 19:23

Jó hangulat a nyugdíjasbálon

Péntek este kiváló hangulatú Őszi bált szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A zenéről Pontos József gondoskodott.

Péntek este kiváló hangulatú Őszi bált szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A zenéről Pontos József gondoskodott.

Az az igazság, hogy nehéz vállalkozás a Szilágyi Ibolya által vezetett Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett bálokról tudósítani, mert ahhoz jelen kell lenni, hogy átélje, átérezze az ember az ezekre jellemző kiváló,feledhetetlen hangulatot. A szavak vagy mondatok csupán részben tudják visszatükrözni mindazt, ami ezeken az összejöveteleken történni szokott, ahogy a szépkorúak a fiatalokat megszégyenítő energiával és lendülettel pörögnek, lazulnak ezerrel, ringatják a csípőiket vagy csápolnak- mert igen, néha vagy inkább gyakran ez is elő szokott fordulni, bármennyire hihetetlennek is tűnik-, együtt énekelnek a meghívott zenésszel vagy együttessel, esetleg lassúznak, ha egy romantikusabb zeneszám csendül fel. Régebben, amikor még lehetőség volt a hajnalig tartó bulikra, az volt a jellemző, hogy még 2-3 óra körül is szinte tele volt a táncparkett, miközben ez idő tájt, valljuk be, a fiatalabb korosztály többsége például a 10-20-25stb. éves érettségi találkozókon már valamelyik széken roskadozik holtfáradtan, s arra vágyik, hogy végre ágyba kerüljön.

Aláírások

Nem történt ez másképp a legutóbbi alkalommal sem, már ami az ezüsthajúak táncolását illeti. Az alaphangulatot Meleg Vilomos színművésznek a jelenléte adta meg, aki nem csupán szavalt, hanem váradi RMDSZ-elnökként a Minority SafePack kezdeményezés aláírásának fontosságára is felhívta a jelenlevők figyelmét.

Finom volt a vacsora, a jó társaság pedig csak tetézte az együttlét örömét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!