ERDON Helyi hírek

2017.10.13. 11:05

Nyüveden kezdte tájékoztatását az RMDSZ aláírásgyűjtéséről Szabó Ödön

Elindult az RMDSZ Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésének papír alapú aláírásgyűjtése.

Elindult az RMDSZ Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésének papír alapú aláírásgyűjtése. Mint köztudott, azért, hogy a kisebbségi jogok érvényesítése országos hatáskörből európai hatáskörbe kerüljön, első körben egymillió aláírást kell összegyűjteni Európa-szerte, hogy a Bizottság napirendre tűzze a kérdést. Romániában év végégig 250 ezer aláírás összegyűjtését vállalta az RMDSZ.

Kampánykörút

Bihar megyében a parlamenti képviselők és a szenátorok sem tétlenkednek: végiglátogatják a településeket és bekopogtatnak az emberekhez, hogy házhoz vigyék az információt az aláírásgyűjtésről és ennek fontosságáról. Szabó Ödön parlamenti képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke Paptamási községhez tartozó Nyüveden kezdte meg kampánykörútját. Major Lóránt alpolgármester és Kocsis Béla településmenedzser kísérte el a képviselőt.

Ugyanakkor a jövő évi magyarországi választások kapcsán a választási regisztrációról is tájékoztatták az érdeklődő kettős állampolgárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!