ERDON Helyi hírek

2017.10.12. 10:07

Iza volt az első baba, akinek az életét az otthoni magzati monitoring megmentette

Korábban megjelent <a href="http://www.erdon.ro/mar-hetszer-mentett-eletet-a-magzatmento-program/3640840" target="_blank">cikkünkben egy új szolgáltatást mutattunk be, </a>ami a méhen belüli halálozás megakadályozására alkalmas. Az otthoni magzati monitorozással már 7 magzat életét sikerült megmenteni. Az első ilyen eset volt az Izáé, melyet most bemutatunk.

Korábban megjelent cikkünkben egy új szolgáltatást mutattunk be, ami a méhen belüli halálozás megakadályozására alkalmas. Az otthoni magzati monitorozással már 7 magzat életét sikerült megmenteni. Az első ilyen eset volt az Izáé, melyet most bemutatunk.Iza anyukája 27 évesen készült első kisbabájuk fogadására. A várandóssága 35. hetében jelentkezett egy privát klinikán lábdagadásos panaszokkal. A kivizsgálás magas vérnyomást állapított meg, melyet gyógyszeres terápiával rendezve engedték otthonába a kismamát, aki jelentkezett az otthoni magzati monitoring szolgáltatásra, hogy esetleges baj esetén időben észleljék a veszélyt.

Az otthoni magzati monitoring szolgáltatás az egyetlen a világon, amelyik mindenfajta biológiai kockázattól mentesen, ultrahang hatás nélkül képes a magzat életműködését követni. A készüléket a nők saját otthonukban használhatják naponta egy, de akár több alkalommal is, a terhesség 32. hetét követően. Egy mérés 20 percig tart. Ezután a készülék automatikusan kapcsolódik a szerver számítógépre és átküldi a magzati pulzus, a magzatmozgás és a méh spontán fájástevékenységéről gyűjtött adatokat.

A Magzatmentő programban használt otthoni magzati monitoring készülék

A szerverszámítógép a beérkező adatokból egy, az orvos számára hasznos „cardiotcograph non-stress teszt” görbét állít elő, ami az anya azonosító adatai alatt jelenik meg kizárólag az Orvosközpont által hozzáférhető portálon. Az orvos-technológiai központ orvosai a szolgáltatási jelszóval és belépési kóddal tudják megtekinteni a Magzatmentő programban részt vevő várandós kismamák aktuális regisztrált görbéit. Az orvos kiértékeli, minősíti a mérést megjelenítő görbét.

Az orvosközpontban látható mérési adatok

A várandós választ kap az általa használt készülék kijelzőjére és emailben egyaránt. Az üzenet arról szól, hogy mi a kiértékelés eredménye, illetve hogy van-e valamilyen teendője.

A szolgáltatást bemutató videó: " target="_blank">

Iza anyukája már az első alkalommal történt méréskor figyelmeztetést kapott, hogy magzata oxigén ellátottságával gond lehet. Azonnal visszament a klinikára, ahol vizsgálatokat követően hazaengedték. A másnap megismételt méréskor a leletezést végző orvos felhívta az anyukát, hogy továbbra is gond lehet a babával. A klinikára visszatért anyukának laborvizsgálatot végeztek, amely megállapította, hogy életveszélyes állapotban van mind a magzat, mind az anyuka. Ún. HELLP ( Hemolysis, Elevated Liver enzymes, and Low Platelet) szindrómát állapítottak meg, ami az anyai vér szétesésével, a máj enzimek emelkedésével és a véralvadási lemezkék csökkent számával jár. Azonnali császármetszéssel Iza életét és a kórházi ellátással az anyuka életét is sikerült megmenteni.

Iza, az anyukája és a kistesó

Közben Izának már született egy kistestvére, akinél természetes volt, hogy a Magzatmentő program által nyújtott otthoni magzati monitorozást igénybe veszik.

Amennyiben Önt és környezetében lévő kismamát érdekli a Magzatmentő szolgáltatás, további információ a www.salvareafatului.ro oldalon igényelhető, az info@babylifecare.ro e-mail címen vagy a +40-774-006750 mobilszámon.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!