ERDON Helyi hírek

2017.08.20. 11:49

Kirúgták Bimbó-Szuhai Tibort

A nagyváradi önkormányzat fennhatósága alá tartozó Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) felbontotta Bimbó-Szuhai Tibornak, az állatkert eddigi adminisztrátorának a munkaszerződését.

A nagyváradi önkormányzat fennhatósága alá tartozó Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) felbontotta Bimbó-Szuhai Tibornak, az állatkert eddigi adminisztrátorának a munkaszerződését.A Bolojan-féle adminisztráció megszabadult az egyik utolsó olyan RMDSZ-es magyartól is, aki még vezető tisztségben volt: felbontotta az állatkert eddigi adminisztrátorának, Bimbó-Szuhai Tibornak a munkaszerződését. A hivatalos indoklás fegyelmi vétség: Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) vezérigazgatója azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az ezzel foglalkozó szakbizottság döntött így, illetve az is szerepet játszott, hogy állításuk szerint a néhány éve korszerűsített létesítmény állaga nem kielégítő.

Bimbó-Szuhai Tibor az erdon.ro-nak azt mondta: csütörtök délután fél ötkor értesült arról, hogy augusztus 21-i hatállyal felmondtak neki. A maradék szabadságát kivette, mert „ha ilyen körülmények közt kívántak megválni tőlem, már nincs miért bemenjek”.

A Facebook-oldalán azt posztolta: „Nem ért váratlanul, hiszen egy hónapok óta húzódó, koncepciós elemektől sem mentes, eljárássorozat újabb állomásához érkeztem. Az eljárás törvényességéről majd az illetékesek nyilatkoznak. Megtörni nem tudtak, ám azt elérték, hogy néhány hete, hangsúlyosan a biológusunk felmondása után, a hivatást munkahellyé degradálták. Ami viszont töretlen: az állatok szeretete. Az évekkel ezelőtt, Marossy Anna patronátusával indított kezdeményezésem szellemében, magam is nevelőszülőként fogok részt venni az állatkert életében. Köszönöm a támogatást, a látogatók számtalan, pozitív visszajelzését, a kritikákat, melyekből folyamatosan tanultunk. Mindenkit továbbra is arra buzdítok, hogy látogassa az állatkertet, hiszen egy olyan oázist sikerült kialakítanunk ahol közelebb kerülhetünk az állatokhoz, csodálhatjuk őket, tanulhatunk tőlük. Ránk fér!”

Bimbó-Szuhai Tibor utóda információnk szerint román érzelmű, a régóta PNL-tag Szabó Alexandru közgazdász.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!