ERDON Helyi hírek

2017.08.25. 13:10

Interjú a Transilvania Travel Services turisztikai ügynökség vezetőjével: „ebben az évben rekordszámú turistánk volt Spanyolországban”

Helen Pater, a Transilvania Travel Services turisztikai ügynökség igazgatója immár húsz éve tevékenykedik ezen a szép területen. Célja mindenkor az, hogy a turisták vágyaival összhangban álomnyaralást kínáljon a számukra.

Helen Pater, a Transilvania Travel Services turisztikai ügynökség igazgatója immár húsz éve tevékenykedik ezen a szép területen. Célja mindenkor az, hogy a turisták vágyaival összhangban álomnyaralást kínáljon a számukra.- Gondolja, hogy általában a román népességnek és a nagyváradiaknak van utazási és vakációs kultúrája?

- A románok egyre többet utaznak. Örömmel konstatáljuk, hogy megnőtt a kulturális turizmus és az egzotikus úti célok iránti igény. Az emberek egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az új helyek, kultúra, hagyományok, történelem iránt.

- Hogy viselkedik a mai román turista, mondjuk a tíz évvel ezelőttihez képest?

- Ennél a fejezetnél még van mit fejlődnünk, de nem lehet általánosítani, ez nagyon sok szemponttól függ. Én úgy gondolom, ez nagyban az oktatáson, és nem feltétlenül pénzen múlik. De vannak olyan szerencsés esetek is, ahol a turista jólnevelt és vásárlóereje is van. Mindenesetre fejlődtünk az elmúlt tíz évben.

- A kedvezményekről szólva mit javasol? Korai vagy utolsó pillanatban történő foglalást? És miért?

- A korai foglalásokat ajánljuk, mivel akkor van miben válogatni, a szállodák és légitársaságok pedig sokféle kedvezményt nyújtanak. Másrészt, ha van egy baráti társaság, ugyanott találunk számukra helyet, míg az utolsó pillanatban már csak az el nem adott helyek maradnak, egy-egy szoba, nagyon nehéz több szobát találni, és általában alacsonyabb kategóriájú szállások. Először a jó hoteleket foglalják le.

- Melyik az az 5 vagy 10 célállomás, amelyiket a románok idén leginkább keresnek?

- Ebben az évben rekordszámú turistánk volt Spanyolországban, a Costa Brava-an, mivel a Nagyváradon erre a célra közvetlen járat indult. Törökország, Bulgária, Görögország, Ciprus szintén a turisták kedvencei közé tartozott.

- Mennyit költenek a váradi nyaralók?

- A néhány euró/fő/hét ártól kezdve szezonon kívül, egészen a sok nullás összegekig.

- Az utóbbi időben a románok Törökországba és az arab országok irányába indultak. Tekintetbe véve az utóbbi idők nemzetközi incidenseit, milyen egyéb célpontokat ajánlana az embereknek szabadságuk eltöltésére?

- Az utóbbi időkben felmerülő problémákat figyelembe véve nehéz megmondani, hogy nem történik-e valamilyen esemény ott tartózkodásuk alatt. A politikai konfliktusoktól a terrortámadásokig, természeti katasztrófákig bármi lehet. Én Európát továbbra is biztonságos kontinensnek tartom, és határozottan javaslom az ázsiai országokat.

- Mit gondol, mi lesz a 2018. év kihívása a turisztikai ügynökségek képviselői számára?

- A kihívás, mint minden évben, az internet, a turisták által közvetlenül eszközölt foglalások egyre növekvő száma, valamint a tisztességtelen verseny, és az, hogy gyakorlatilag nem léteznek jogszabályok ezen a területen.

- Milyen turisztikai vonzerőre alapozhat Románia, ami ide hozza a turistákat?

- Románia ide csalogathatná a külföldi turistákat vidéki turizmussal, hagyományokkal és szokásokkal, a híres hegyi útvonalakkal, és a fesztiválokkal, amik Európa-szerte már jól ismertek, a balneáris turizmussal stb.

- Milyen külföldi turisták választják Romániát? Milyen más nemzetiségeket vonzhatunk?

- Szerintem a legtöbbjük magyar állampolgár, őket követi sok lengyel és szlovák turista. Érdekes és hasznos lenne, ha sikerülne ide vonzani turistákat a skandináv országokból, Németországból, olyan országokból, amelyek erős gazdasági potenciállal rendelkeznek, ami pénzt hozna az országba, de ehhez szolgáltatásokat, utakat, infrastruktúrát, és sok egyebet kellene nyújtanunk.

- Mit kínál Nagyvárad a külföldi turistáknak?

Nagyvárad kulturális város, ami az utóbbi években sokat fejlődött. Egyedülálló építészete van, a város a barokk, rokokó, gótikus stílust ötvözi, a szépen felújított vár, ahol sok kulturális eseményt tartanak, mind vonzerő lehet, és nem feledkezhetünk meg az éjszakai életről sem... :)

Transilvania Travel Services SRL

410032, Republicii 31., Nagyvárad, Bihar

tel.: 00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975

e-mail: helen@transilvaniatravel.ro

office@transilvaniatravel.ro – ticketing és szállítás

ibusz@transilvaniatravel.ro – turisztikai ajánlatok

Forrás: a Zile și Nopți Nagyvárad magazin 2017. augusztus 19-i száma

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!