ERDON Helyi hírek

2017.08.20. 21:24

Érmelléki gazdák a Szent László téren

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete sokszínű kínálattal érkezett Nagyváradra, a virágkarnevál, újkenyér és Szent István ünnepére.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete sokszínű kínálattal érkezett Nagyváradra, a virágkarnevál, újkenyér és Szent István ünnepére. Elhozták az Érmellék ízeit, ezzel igazán hagyományos, magyaros környezetet teremtettek. Több Bihar megyei településről érkeztek árusok, többek között Siterből, Hegyközszentmiklósról, Bihardiószegról, Nagyváradról, Kügypusztáról és Csokalyról, de Szatmár megyéből is érkeztek gazdák.

Kínálat

A friss kerti termések mellett, melyeket piaci áron lehetett megvásárolni, borokat, sajtokat, hidegen sajtolt olajokat is árultak. Természetesen a hölgyek nagy kedvencei, a kézzel készített, szebbnél-szebb ékszerek sem maradhattak el, és természetes alapanyagokból készült szappanokból sem volt hiány. Más különlegességeket is lehetett venni, mint magyaros mintájú mézeskalácsokat és népi, bocskai ruhákat is. A virágkarnevál virágok nélkül nem is lenne az igazi, vágott szezonális virágot is lehetett vásárolni és ültetett növényeket is. A vásár ma is tart, 12 órától újra elfoglalják a gazdák a Szent László teret.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!