ERDON Helyi hírek

2017.08.13. 16:48

Elhunyt Adelina Coste

Szombatról vasárnapra virradó éjjel elhunyt Adelina Coste szociáldemokrata parlamenti képviselő. Csupán 51 éves volt, rákbetegségben szenvedett.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel elhunyt Adelina Coste szociáldemokrata parlamenti képviselő. Csupán 51 éves volt, rákbetegségben szenvedett.Az ebihoreanul hírportál információ szerint az utóbbi napokban nagyon rosszul érezte magát, be is utalták a váradi Onkológiai Központba, és a hozzátartozói arra készültek, hogy vért adjanak neki. Ioan Mang, a PSD megyei elnöke azt nyilatkozta: óriási veszteség a pártnak, az egyik legaktívabb kollégájuk volt.

Adelina Coste 2006-ban kezdett el politizálni, előbb a Teodor Stolojan által alapított PLD tagja lett, majd a PDL-é. 2008-ban megválasztották helyi tanácsosnak, egy évvel később Gavrilă Ghilea prefektus kancelláriafőnöke lett, mely tisztséget egy kis szünettel – amikor jogtanácsosként tevékenykedett – később ismét betöltötte. 2016-ban azonban már PSD-s színekben választották meg parlamenti képviselőnek. Tavaly óta tudta, hogy beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!