ERDON Helyi hírek

2017.08.23. 11:09

Egy egzotikus úti cél: Sri Lanka

Sri Lanka egy olyan úti cél, ami egyesíti magában az aranyszínű homokos strandokat és az óceán hullámzását az európai hatásokkal is keveredő ázsiai kultúrával.

Sri Lanka egy olyan úti cél, ami egyesíti magában az aranyszínű homokos strandokat és az óceán hullámzását az európai hatásokkal is keveredő ázsiai kultúrával.Le lesz nyűgözve a hatalmas elefántok szelíd jelenlététől, az erős leopárdoktól, az óriásbálnáktól, és az óceánparton rendkívül kedvező körülményekre találó kókusz fáktól.

A leghitelesebb ajándék a Ceylon tea. A Sri lankaiaknak olyan kiterjedt ültetvényeik vannak, hogy a világ minden országába szállítják a teát és a világ legnagyobb tea készletével rendelkeznek.

[embed]]

Egzotikus úti cél lévén, a legjobb időszak egy Sri Lankai útra decembertől márciusig, az ország déli részére, és májustól szeptemberig az északi területre.

A Pinnawala Természetvédelmi Terület elefánt árvaházában, ahol jelenleg a világ legnagyobb fogságban élő elefántcsordája él, lehetősége lesz elefántok között sétálni, ahol őket természetes környezetükben csodálhatja meg, sőt még etetheti is őket, ha van hozzá bátorsága.

Sri Lanka egy olyan ország, ahol szeretik az ünnepeket, ünnepségeket és a szórakozást. A helyi eseményeknek hindu, muzulmán és keresztény elemei vannak, és egy pillanatra sem fog unatkozni, ha részt vesz a felvonulásokon, akrobatikai mutatványok bemutatóin és ceremóniákon, ahol virágkocsikat és fakírokat is láthat.

Sri Lanka híres az alternatív Ayurveda terápiáról, ami a legrégebbi orvoslási rendszer a világon, és indiai orvosi ismereteket tartalmaz, ami Védák szent szövegeiből áll.

Kevés terület van a világon, ahol több buddhista templomot láthat, mint Sri Lankán. A többi ország buddhista templomaitól eltérően, itt az arany, smaragd és mahagóni átadja helyét az egyszerű, sima fehér dekoráció nélküli cementnek. Az építészet maga hétköznapi, és azok, akik ellátogatnak oda, általában egy csendes helyet keresnek meditációra.

A hagyományos Sri Lanka-i étel csípős. Nagyon csípős! Nagyon, nagyon csípős! Azok, akik szeretik az ázsiai ételeket és fűszereket, maximálisan elégedettek lesznek a hagyományos Srí lankai ételekkel, azok pedig, akik menekülnek minden csípős, vagy túl fűszeres ételtől, friss halat és ízletes tenger gyümölcseit választhatnak.

Akár az ókori műemlékek, vagy a természet szépségei iránt rajong, vagy aktív vakációt szeretne, esetleg meg akarja kóstolni a helyi specialitásokat, vagy csak lustálkodni szeretne a romantikus strandokon, Sri Lanka az ideális hely az Ön számára.

Fedezze fel a Transilvania Travel Services segítségével 2017 nyarának legvonzóbb úti célját. Kövessen minket online minden szerdán!

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!