ERDON Helyi hírek

2017.08.09. 11:33

Bali – fedezze fel az angyalok paradicsomát

Bali szigete az indonéz szigetvilág fő turisztikai vonzereje. Az istenek szigetének, a világ reggelének, vagy az 1000 templom szigetének is nevezik, a szerelmesek pedig az angyalok szigetének hívják.

Bali szigete az indonéz szigetvilág fő turisztikai vonzereje. Az istenek szigetének, a világ reggelének, vagy az 1000 templom szigetének is nevezik, a szerelmesek pedig az angyalok szigetének hívják.A turizmus szempontjából Balinak két fő területe van, melyek tulajdonképpen ellentétesek egymással. Ha az Indiai óceán türkizkék vizében szeretnének fürödni, vagy szörfölni akarnak a hatalmas hullámokon, illetve elegáns kereskedelmi üdülőre vágynak, látogassák meg a sziget délnyugati részén található Kuta, Seminyak, Canggu üdülőket. Ha a rizsföldek közepén és a dzsungelben szeretnének időzni, a sziget közepére kell menniük, Ubud üdülőbe, ahol a spirituális és művészeti központ található, jóga stúdiókkal, fürdőkkel, múzeumokkal, a majmok erdejével stb.

[embed]]

A tökéletes időszak Balira látogatni, áprilistól szeptember végéig van, vagyis éppen ellenkezője a legtöbb egzotikus ország viszonyainak. Télen nagy valószínűséggel sok esőt fognak ki.

Amikor a szigetre érkeznek, jó ha idegenvezetővel kirándulnak, akinek van autója, vagy kerékpárral, robogóval, mert az utak nagyon keskenyek és a közlekedés kaotikus.

Balin túlnyomórészt indonéz ételeket találnak, kínai és indiai beütéssel, tehát nagyon sok fűszerrel. A fűszerek kombinációja nagyon sikeres és ízletes. A nasi goreng, vagyis a sült rizs hagyományos indonéz étel, és csirkével, illetve tenger gyümölcsösével tálalják. A mie goreng egy sült tésztás étel, amit feltétlenül ki kell próbálniuk. A soto ayam hagyományos csirkeleves tojással, zöldségekkel és fűszerekkel. Ki kell még próbálniuk a sate-t, a bambusz pálcikán sült húsdarabokat is. Az italok közül meg kell kóstolniuk a rizsbort és gyümölcsleveket. A kávé szerelmeseinek pedig tudniuk kell, hogy Balin található a világ legdrágább és legfinomabb kávéja, a kopi luwak.

Bali egy speciális hely, egy hely, ahol közelebb kerül a természethez, egy hely, ahol megtalálja a spirituálist, egy olyan hely, ahova bármikor visszatérne!

Fedezze fel a Transilvania Travel Services Utazási Irodával együtt 2017 nyarának legvonzóbb úti célját. Kövessen minket online minden szerdán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!