ERDON Helyi hírek

2017.07.19. 11:49

Varázslatos sziget a Földközi-tengeren

Ciprus varázslatos sziget a Földközi-tengeren, utazók generációit csábította el és ihlette meg. Ez a hely, ahol Aphrodité istennő megszületett, ez a föld a török, görög, perzsa, brit és orosz hatások finom keveréke, ami hozzájárult Ciprus lenyűgöző történetéhez és kultúrájához.

Ciprus varázslatos sziget a Földközi-tengeren, utazók generációit csábította el és ihlette meg. Ez a hely, ahol Aphrodité istennő megszületett, ez a föld a török, görög, perzsa, brit és orosz hatások finom keveréke, ami hozzájárult Ciprus lenyűgöző történetéhez és kultúrájához.Ciprus olyan mint egy virág, melynek szirmai két tenger - az Égei és a Földközi - és három kontinens - Európa, Ázsia és Afrika.

Ciprus az egyik legfelkavaróbb mediterrán térség, amely megérdemli, hogy felfedezzük az életben. Egyesek talán a tökéletes strandjai miatt mennek oda, mások a közel 2000 méter magas hegyek miatt, melyeket egészen a csúcsig erdők borítanak, és sok-sok illatozó növény.

A tengerparti városok, Limassol, Larnaca, Aiya Napa, nagyon barátságos hangulatot árasztanak, a városon kívül nem lehet mást hallani, csak a tengert, melynek hullámai soha nem nagyobbak, mint 20 cm, néha tükörsima és hihetetlenül kék színű a víz.

A legnépszerűbb város Cipruson, Larnaca, a fő turisztikai célpont a szigeten. A kellemes légkör a fő oka annak, hogy a Larnaca annyira népszerű a külföldi turisták körében, valamint magas színvonalú szolgáltatásai és csodálatos tengerpartja is hozzájárul ehhez. De ha a hely varázsát akarjuk megtalálni, akkor el kell látogatnunk a régi Skala nevű török negyedbe és fel kell fedeznünk a gyönyörű Agios Lazaros templomot is. A város nyugati részében egy sós vizű tavat találunk, ahol tavasszal rengeteg gyönyörű flamingót láthatunk.

[embed]]

Limassol Ciprus második legnagyobb városa, itt van a Limassol kikötő, a legnagyobb közlekedési központ, és a Földközi-tenger jelentős kereskedelmi pontja. Az elmúlt években, Limassol fontos idegenforgalmi és kulturális központtá vált, elsősorban Kourion és a Limassol színház ősi romjai miatt. Ez a lenyűgöző város ad otthont a két legfontosabb eseménynek Cipruson, a karneválnak, amit február-márciusban tartanak meg, valamint a borfesztiválnak szeptemberben.

A legnépszerűbb Cipruson a Nissi starnd, Ayia Napa üdülőben, ami pezsgő éjszakai életéről híres. A fiatalok a finom, fehér homokon pihennek, ízletes koktélokat isznak, miközben DJ-k szórakoztatják őket éjjel és nappal. A víz nem túl mély, és tökéletesen tiszta. A Nissi strand ideális hely a fürdésre, míg a sportok kedvelői szörfözhetnek és kipróbálhatják a siklóernyőzést.

Fedezze Transilvania Travel Services társasággal 2017 nyarának legvonzóbb úti céljait. Kövessen minket Online minden kedden!

Transilvania Travel Services SRL

410032, Republicii 31., Nagyvárad, Bihar megye

tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975

email: helen@transilvaniatravel.ro

office@transilvaniatravel.ro - ticketing és szállítás

ibusz@transilvaniatravel.ro - turisztikai ajánlatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!