ERDON Helyi hírek

2017.07.26. 11:05

Törökország - az egzotikus, a modern és a keleti keveréke!

Kristálytiszta vizek, magas hegyek, régi birodalmak, idilli kis falvak és hatalmas kozmopolita városok, csak néhány a számos ok közül, amiért meg kell látogassa Törökországot.

Kristálytiszta vizek, magas hegyek, régi birodalmak, idilli kis falvak és hatalmas kozmopolita városok, csak néhány a számos ok közül, amiért meg kell látogassa Törökországot.Bodrum, Antalka, Izmir és Fethiye, itt találhatók Törökország legszebb strandjai, az eldugott öblöktől, a széles homokos strandokig. Az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze a sok strandot Törökországban, a Földközi-tenger, vagy az Égei-tenger partján, ha egy hajókirándulást választ.

Törökországban minden régiónak saját kulináris kultúrája van különleges összetevőkkel, egyedi receptekkel. A török konyha több mint a jól ismert kebabok és baklavák, itt friss tenger gyümölcseiből készült ételek sokaságát, a desszertek csodálatos világát, klasszikus török készítményeket, növényi alapanyagokból készült ételeket fedezhet fel. A számtalan szabadtéri piac és bazár lehetőséget kínál a friss termékek és speciális hozzávalók megvásárlására. A Grand Bazaar és a Spice Bazaar a turisták kedvelt piacai a bevásárláshoz.

[embed]]

A török fürdők (Hammam) az országba látogatók kedvencei. A fürdetés, majd a masszás szappanhab felhőben, igazán látványos módja a kikapcsolódásnak.

Törökországban jelentős számú régészeti lelőhely található az ország egész területén. Az isztambuli palotáktól és mecsetektől, az Ephesus romokig, egészen Kappadókia földalatti városáig, Törökország menedék a régészet és a történelem rajongói számára. Törökországban ezenkívül sok fantasztikus múzeum is található, ahol aktívan őrzik a régészeti leleteket az egész ország területéről. A világ legnagyobb mozaik múzeumától (Zeugma Múzeum, Gaziantep), a török palota múzeumokig Isztambulban, sok-sok látnivaló vár Önökre.

A természeti csodák Törökország fontos részét képezik. Az Uludag hegység kiválóan alkalmas síelésre és túrázásra. Rize tartomány az egyik leglátogatottabb. Ne felejtsük el Pamukkale leghíresebb fehér mésztufa teraszait sem, amik termálvízzel telítettek, és egyedülálló, mesebeli táj tárul elénk itt.

Törökország annyira szép, hogy ott kell nyaralnia legalább egyszer az életben.

Fedezze fel a Transilvania Travel Services Utazási Irodával együtt 2017 nyarának legvonzóbb úti célját. Kövessen minket online minden kedden!

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!