ERDON Helyi hírek

2017.07.18. 15:19

Mi lesz a fák sorsa?

Ismét nyílt levelet tett közé Florin Budea, a C.R.S.E. Munţii Apuseni környezetvédelmi szervezet elnöke. Arra irányítja rá a figyelmet, hogy az önkormányzat Körös-partot rehabilitáló munkája nehézkes.

Ismét nyílt levelet tett közé Florin Budea, a C.R.S.E. Munţii Apuseni környezetvédelmi szervezet elnöke. Arra irányítja rá a figyelmet, hogy az önkormányzat Körös-partot rehabilitáló munkája nehézkes.A favágó gépek napi zaja mellett alig lehet észrevenni, hogy Váradon hogyan is lesz élhetőbb a környezet, a Körös-part átépítése miatt – jelzi nyílt levelében Florin Budea, a C.R.S.E. vezetője. Ezért újabb felvilágosítást kért a helyhatóságtól és az vízügytől. Mint ismert, a folyó bal partján lévő részen dolgoznak, a Szent László híd környékén. Ugyanis – mint jelzi – már konkrétan kért tájékoztatása térségbeli 54 fa sorsáról, és azt a választ kapta, hogy „azokat védeni fogják, ameddig nem zavarják a projekt megvalósítását”. Budea szerint ez szándékosan kétértelmű reakció, azért, hogy aztán úgy járhassanak el, ahogy akarnak, a fák védelme pedig „üres szöveg”. Az is kiderült: a környezetvédelmi engedély – furcsa módon – 2010-ből való. Ezt az iratot Budeáék kérésére adták ki, és az akkori környezetvédelmi hatósági vezető, Ovidiu Dăescu írta alá, az okmányban pedig tételesen szerepel minden munkálat, és szó sincs benne kivágásokról. Most Budea a prefektúrát, és minden más illetékes szervet arra kér, lépjenek, azért, hogy a projekt ne haladhassa meg az engedélyezett keretet, „amíg nem túl késő, bár már így is elég késő”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!