ERDON Helyi hírek

2017.07.02. 18:43

Hitvallás és hithirdetés

Június 29-én, csütörtökön a két apostolfejedelmet, Szent Pétert és Szent Pált ünnepelte a római katolikus egyház.

Június 29-én, csütörtökön a két apostolfejedelmet, Szent Pétert és Szent Pált ünnepelte a római katolikus egyház.Simon Péter testvérével, Andrással az elsők között kapott meghívást Jézus tanítványai közé s kősziklaként ő az apostolok feje, Antióchia, majd Róma püspöke lett. Szent Pál a damaszkuszi úton találkozott a már feltámadott Jézussal, és ettől kezdve minden erejével az evangéliumot hirdette. Így vált „a népek apostolává“. Mindketten a Néró-féle keresztényüldözés során 64 körül szenvedtek vértanúhalált Rómában.

A nagyváradi Székesegyházban tartott délutáni szentmisén Mahajduda János segédlelkész arra hívta fel a figyelmet: bár Péter és Pál útja különbözött egymástól, mégis együtt ünnepli őket a katolikus egyház. Úgy fogalmazott: a hitvalló Szent Péter azért lehet példakép számunkra, mert az üldöztetése és a sok próbatétel sem akadályozta meg őt abban, hogy végül megvallja és kiálljon keresztény hite mellett, tanúságot tegyen róla, míg Szent Pál viselkedése arra kell bátorítson minket, hogy hitünk igaz tanításait tovább kell adjuk másoknak is, lelkesen és buzgón, még ha korábban kételkedtünk is ezekben.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!