ERDON Helyi hírek

2017.07.13. 16:44

Házszámok: meghosszabbították a határidőt

Mint arról beszámoltunk, a nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadta a házszámok és az utcanevek kifüggesztésére vonatkozó szabályzat módosítására vonatkozó határozatot.

Mint arról beszámoltunk, a nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadta a házszámok és az utcanevek kifüggesztésére vonatkozó szabályzat módosítására vonatkozó határozatot.Az egyik fontos módosítás az, hogy 2017. szeptember 30-ig meghosszabbították a határidőt, amíg ki kell tenni a történelmi belvároson kívül lévő tömbházakra és magánházakra, valamint a nem beépített parcellákra a házszámot anélkül hogy megbírságolnák a tulajdonosokat A történelmi belvárosban a felhelyezési határidő 2018. február 1. A házszámok lehetnek számok és betűk, vagy maximum 20x20 centiméter méretű táblácskák, melyeket a bejárat jobb oldalán, a járdaszinttől számított 1,8-2 méter magasságban kell elhelyezni, beépítetlen telek esetében a házszámot az utcafronti kerítésre vagy annak egyik oszlopára kell felhelyezni. A belvárosban kihelyezhető házszámok formájáról külön rendelkezik a határozat. A tömbházakban lévő lakások számát az illető lakás főbejáratára kell rátenni. A váradi helyi rendőrség augusztus 30-ig ellenőrzi azt, hogy hol nincs kihelyezve a házszám vagy az utcanév, és erről értesítést küld az érintetteknek. Akik az említett határidőig nem tesznek eleget a felszólításnak, 100-400 lej közötti bírságra számíthatnak. A formailag megfelelő, jó állapotban lévő házszámokat és házszámokat nem kell lecserélni. A polgármesteri hivatal közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy azon ingatlanok esetében, amelyek nem megfelelő számmal szerepelnek az utcanévjegyzékben, a tulajdonosok egy utcanévjegyzéki bizonyítványt kell kérjenek a polgármesteri hivataltól. Az érintettek tíz lej kifizetése ellenében kérvényezhetik az említett dokumentumot, melynek megszerzéséhez a következő dokumentumokat kell benyújtaniuk: az épület tulajdonosának személyi igazolványáról készült másolatot, cégek esetében az adónyilvántartási dokumentum másolatát, a telekkönyvi kivonat másolatát – tömbházak esetében az ingatlan kollektív teleklapjának a másolatára van szükség – továbbá topográfiai térképet, amelyre tömbházak esetében nincs szükség.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!