ERDON Helyi hírek

2017.06.19. 11:49

Óvodások találkozója

Péntek reggel 10 órától a Csillagocska Családnap keretében zenei és kézműves foglalkozások voltak, amelyen nemcsak a Csillagocska óvodásai vehettek részt, hanem más felekezetű óvodák gyerekei is.

Péntek reggel 10 órától a Csillagocska Családnap keretében zenei és kézműves foglalkozások voltak, amelyen nemcsak a Csillagocska óvodásai vehettek részt, hanem más felekezetű óvodák gyerekei is.Meghívták az Evangélikus és Baptista Óvodákat, illetve a Katolikus Óvodát is, de ők évzáró miatt nem tudtak jelen lenni. Kecskés Edit, a Csillagocska Óvoda vezetője elmondta, hogy a Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából szerveztek a gyerekeknek programokat, az előadást közös játszás, majd kézművesműhely követte, ami szintén vallási jellegű volt: a gyerekek egy-egy Zákeust készítettek, amelyet aztán haza is vihettek. Először Luther Mártonról és tevékenységeiről mesélt Szomor Abigél, a PKE lelkésze. Majd Benedek Árpád vezetésével Zákeus történetét mutatták be, mint egy zenés-bibliai drámajátékot. A szöveget Szomor Abigél írta, a zenét Márkus Zoltán nagyvárad-réti kántor és Benedek Árpád zenepedagógus szerezték. Szomor Abigél még hozzátette, nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjenek bibliai történeteket, illetve a történelem egy részét is játékos módon. „A gyerek alapléte a játék. Azért volt nagyon fontos a zene is, és azért voltak elrejtve itt-ott a mondókák, mert ezek segítenek a gyereket bevonni a játékba” – nyilatkozta a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!