ERDON Helyi hírek

2017.06.08. 13:48

Művészetis diákok kiállítása

Csütörtök délben a Kiwanis Art Egyesület ötlete nyomán a Művészeti Líceum X., XI. és XII-es osztályos tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a Körösvidéki Múzeumban, összesen 39 diáknak.

Csütörtök délben a Kiwanis Art Egyesület ötlete nyomán a Művészeti Líceum X., XI. és XII-es osztályos tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a Körösvidéki Múzeumban, összesen 39 diáknak.A kiállításon összesen 80 műalkotás tekinthető meg, melyeket a nagyváradi Művészeti Líceum festészet, grafika, kerámia és divat szakos, X., XI. és XII-es osztályos tanulói készítettek, Nada Panait, Dávid Mária, Jankó-Szép Noémi és Ujvárossy Gyöngyi tanárnők irányításával. A tematikát és a technikát illetően vegyes alkotásokról van szó, az ifjú művészek, akiknek a neve tételesen el is hangzott, a következőek: Bolboacă Bogdan, Crăiţa Loredana, Cellino Tiziana, Iova Alexandra, Zamfirache Teodora, Ciupei Ruth, Sallay Márton, Buşu Dafina, Bob Ana, Reikli Alexandra, Peter Horaţiu, Rosz Dávid, Gale Rares, Hegedüs Barbara, Matula Erika, Erdei Vivien, Costa Vivien, Zatiko Vilmos, Baki Tímea, Havanyecz Ingrid, Ambro Adelina, Tipi Andreea, Gordan Raul, Monenciu Razvan, Silaghi Raluca, Ciote Cristian, Sándor Renáta, Tapaszi Kinga, Suiugan Diana, Silaghi Natalia, Makai Máté, Kovács Tímea, Papik Edrien, Oiegar Tímea, Vulturar Giulia, Sandu Netania, Boiţar Alexandra, Rimai Frida és Tămaş Alexandru.

Kiválóság

A vernisszázson résztvevőket Aurel Chiriac múzeumigazgató üdvözölte, aki ugyanolyan fontosnak nevezte a tárlatot, mintha híres 20. századi művészek alkotásait állították volna ki, és arra bízta a diákokat, hogy bátran látogassák az általa vezetett intézményt, hiszen vélhetően majdan fontos szerepet fog játszani az életükben. Iacinta Chiriac, a kezdeményező Kiwanis Art Egyesület soros elnöke arról beszélt, miért választotta az általa képviselt klub mottójául az Együtt fenntartjuk a kiválóságot mondatot. Az iskola részéről Nada Panait katedrafőnök mondott köszönetet a lehetőségért, Milena Pop muzeulógus pedig a múzeumok történetéről tartott rövid ismertetőt.

Az ünnepséges közreműködtek zene szakos diákok: a Lele Ştefania, Maier Raluca, Maliţa Ionuţ gitártrióhoz Szabó Attila Mihály tanár csatlakozott.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!