ERDON Helyi hírek

2017.06.20. 10:06

Magyar nóta és operettgála volt

Szombaton este a Kataning Egyesület felejthetetlen magyar nóta és operettgálát szervezett a váradi színházban. Neves helyi és magyarországi vendégek voltak, akik nagy sikert arattak.

Szombaton este a Kataning Egyesület felejthetetlen magyar nóta és operettgálát szervezett a váradi színházban. Neves helyi és magyarországi vendégek voltak, akik nagy sikert arattak.A szeretet, tisztelet és egymás megbecsülése jegyében ismét nagyszerű magyar nóta és operettgálát szervezett a nagyváradi Kataning Egyesület, immár negyedik alkalommal. A törzsközönség tagjainak beszámolója és mások visszajelzése alapján a színvonal eseményről eseményről nő, „egyre magasabbra kerül az a bizonyos léc”, a legutóbbi sikert pedig fényesen tükrözi, hogy nem csak az est végén, hanem közben is felállva,lelkesen tapsolt a közönség, legszívesebben virágcsokrokkal halmozták volna el a fellépőket megbecsülésük jeléül.

A szervező egyesület nevében Bertalan Katalin elnök köszöntötte a megjelenteket, mint mindig, ezúttal is azt emelve ki: mennyire fontos az összefogás a magyar kultúráért, szerinte a legmagasztosabb érzés, hogy számíthatunk egymásra. Boldogan és örömmel újságolta, hogy a hagyománnyá avanzsált összejövetelre nem csak a térségből és Magyarországról érkeztek rajongók, hanem Izraelből és az Egyesült Államokból is. „A magyar nóta szeretete összetart minket határon belül és kívül. Mit tehetnénk érted? címmel szeretnénk Önökkel mindig együtt lenni, énekelni, és egy olyan magot szárba szökkenteni, melynek segítségével mindig megtaláljuk az egymás felé vezető utat”- fogalmazott.

Kollégája, Kovács Géza, a nagy érdeklődést látva, az idei év legnagyobb eseményének nevezte a gálát. Köszönetet mondott nem csupán azoknak, akik közreműködtek a forró hangulat megteremtéséhez, hanem természetesen a publikum tagjainak is, azoknak „a sok aligból” élőknek, akik eljöttek, és „kenyér helyett szombat este a kedvenc zenéjükből táplálkoztak, mert a magyar nóta hungarikum, és ebből fogyasztani mennyei érzés”.

A fellépők

A műfaj olyan koronázatlan császárai, királynői szórakoztatták kivételes hangjukkal, dalos ajkaikkal a hallgatóságukat, mint a számos szakmai kitüntetésbirtokos Tarnai Kiss László, a szintén Budapestről érkezett Szeredy Krisztina és Balázs Anikó, Nyíregyházáról Szabó Sándor, Marosvásárhelyről Szilágyi Sándor és Miklós Szilvia, valamint természetesen a helybéli nagy kedvencek: Molnár Júlia színművésznő, a Szigligeti Színház tagja, és a Lári Fári együttes, vagyis Tasnádi Ferenc és Varkucs Róbert Károly. A talplávalót a budapesti Hakme cigányzenekar húzta, vagyis Kuti Róbert prímás, Váradi Gábor brácsás, Jónás Béla cimbalmos, Oláh Dezső klarinétos és Farkas József nagybőgős. Médiatámogató a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!