ERDON Helyi hírek

2017.06.12. 11:51

Házasokat díjaztak Püspökiben

Június 9-11. között szervezte meg a Biharpüspöki Napokat a városrészről elnevezett alapítvány és a helyi RMDSZ-körzet. Vasárnap este köszöntötték az ezüst- és aranylakodalmasokat.

Június 9-11. között szervezte meg a Biharpüspöki Napokat a városrészről elnevezett alapítvány és a helyi RMDSZ-körzet. Vasárnap este köszöntötték az ezüst- és aranylakodalmasokat. A szántói út melletti zöldövezetben megrendezett Biharpüspöki Napok utolsó napjának egyik felemelő és örömteljes momentuma az utóbbi hat esztendőben a házasságuk 25., illetve 50. évfordulóját ünneplők köszöntése. Az idén szerencsére sok ilyen házaspár- összesen tizenegy- volt, Timár Enikő, a Biharpüspöki Alapítvány elnöke Kelemen Bélának és Szeghalmi Anikónak, Szantovan Tibornak és Zombori Erikának, Zombori Zoltánnak és Lakatos Erzsébetnek, Faragó Istvánnak és Zatykó Mónikának, Kovács Jánosnak és Halmi Etelka Ildikónak, Móra Zoltánnak és Czentye Enikőnek, Ujvárosi Lászlónak és Sándor Erzsébetnek (ezüstlakodalmasok), valamint Molnár Albertnek és Rácz Erzsébet Katalinnak, Balogh Lászlónak és Kardos Irmának, Gagyi Györgynek és Lakatos Évának, Molnár Attila Imrének és Vadkerti Emíliának gratulálhatott.

Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselő azzal a gondolattal üdvözölte az érintett párokat: köszönjük nekik, hogy vannak nekünk, mint közösségnek, hiszen értékrendjük, hozzáállásuk példaértékű valamennyiünk számára. Felnézünk rájuk, amiért úgy tudták leélni életük jelentős részét, hogy egymás kezét fogták, tisztelve és becsülve egymást, illetve családi melegséget teremtve a környezetüknek. „Meggyőződésem, hogy egy olyan közösség, mely nevel és odafigyel a gyermekeire, tiszteli és becsüli az időseit, az egy élő közösség, amelyik jövőt tud építeni”- fogalmazott.

Programok

A párokat előadással köszöntötte a Biharpüspöki Hagyományőrző Népdalkör is. A délután, illetve est folyamán színpadra lépett még a Nagyvárad Táncegyüttes, a borsi Galagonya Néptánccsoport, valamint a mezőtelegdi Pacsirták Néptánccsoport. Molnár Júlia és Meleg Attila előadóművészek örökzöld slágerekkel és operettekkel örvendeztették meg hallgatóságukat (közreműködtek az MM Pódium mazsorettjei), míg Buzási Patrik, a Művészeti Líceum diákja szintén operettegyveleggel készült. Egy helyi tehetség, Pontos Csaba produkciója után, Márió, a harmonikás nagyszerű koncertje zárta a sikeres rendezvényt, mely rengeteg érdeklődőt vonzott.

A szervezésbe többen is beszálltak, a Biharpüspöki Alapítvány és a körzeti RMDSZ vezetői külön köszönetet mondanak Kovács Lászlónak, aki társszervezőként erősítette a csapatot. Médiatámogató a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!