ERDON Helyi hírek

2017.05.18. 16:46

Vizsgálat indult a verekedő diáklányok ügyében

Fegyelmi vizsgálat indult Nagyváradon verekedő diáklányok ügyében. Arról az esetről van szó, amelynek videófelvételét a verekedés tanúi feltöltötték az internetre.

Fegyelmi vizsgálat indult Nagyváradon verekedő diáklányok ügyében. Arról az esetről van szó, amelynek videófelvételét a verekedés tanúi feltöltötték az internetre.

A felvételen az látható, hogy három lány alaposan helyben hagy egy negyediket, és az is látszik, hogy az esetnek több szemtanúja is van. A vizsgálatot a Mihai Viteazul Szakkollégium osztálybizottságai végzik, ebbe az iskolába jár az áldozat és a verést megszervező F. B. is. Egyébiránt nem csak az agresszorokat, de az áldozatot és a szemtanúkat is vizsgálják, ugyanis az atrocitás órák idején történt. Mivel az esetben érintett minden diák kilógott az iskolából egy közeli parkba, ezért az iskola csak lógás miatt végezhet vizsgálatot, ugyanis a diákstatútum kimondja, hogy fegyelmi vizsgálatot csak az iskola területén elkövetett cselekmények esetén végezhet a tanintézmény. Sajtóinformációk szerint egyébként nem csak a Mihai Viteazul diákjai vettek részt a verekedésben, ugyanis az egyik agresszor a Schiller iskola, a másik pedig a sportiskola tanulója. Az említett diákstatútum kimondja azt is, hogy a legsúlyosabb szankció, amit az iskola kiróhat, a magaviselet jegy levonása, illetve az áthelyezés egy másik osztályba. Ugyanakkor a rendőrség is nyomoz az ügyben, de mivel fiatalkorú elkövetőkről van szó, ezért előbb pszichológiai vizsgálatnak vetik alá őket, hogy megállapítsák: cselekvőképességük tudatában voltak-e tettük elkövetésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!