ERDON Helyi hírek

2017.05.29. 11:19

QR-kódos büntetőcédulák

A nagyváradi önkormányzat egy olyan informatikai rendszer bevezetésén dolgozik, melynek segítségével úgynevezett QR-kódokkal látja el az általa kibocsátott, tájékoztató jellegű dokumentumokat.

A nagyváradi önkormányzat egy olyan informatikai rendszer bevezetésén dolgozik, melynek segítségével úgynevezett QR-kódokkal látja el az általa kibocsátott, tájékoztató jellegű dokumentumokat. Jelenleg ez egyelőre a parkolási büntetőcédulák esetében működik, és lehetővé teszi, hogy a megbírságoltak a mobiltelefonjukkal, miután leolvasták a kódot, közvetlenül hozzáférjenek az intézmény honlapjának (www.oradea.ro) online kifizetésekre vonatkozó oldalához. Hasonló alkalmazás bevezetése várható az adószámlák és a kifizetési felszólítások esetében is, melynek érdekében az ügyfélszolgálati pultokat szkennerekkel látják el, és partnerszerződéseket kötnek a megfelelő szolgáltatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!