ERDON Helyi hírek

2017.05.11. 12:26

Öt tárlat az új székhelyen

Május 18-án, csütörtök délután öt kiállítás nyílik a nagyváradi Körösvidéki Múzeum új székhelyén, melyek két hónapon keresztül lesznek megtekinthetőek egy speciális program szerint.

Május 18-án, csütörtök délután öt kiállítás nyílik a nagyváradi Körösvidéki Múzeum új székhelyén, melyek két hónapon keresztül lesznek megtekinthetőek egy speciális program szerint.

Aurel Chiriac igazgató a Megyei Tanácsnál tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet: ez nem jelenti azt, hogy már el is kezd működni a Körösvidéki Múzeum az új székhelyén, hiszen az átköltőzés a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után csak valamikor szeptember tájékán kezdődhet el, az intézmény közgyűjteményét képező műtárgyakat és egyéb alkotásokat tehát egyelőre még nem nézheti meg az új helyen a nagyközönség. Azt is bejelentette, hogy a május 18-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő kiállításnyitó ünnepségre csak meghívásos alapon lehet bejutni, lévén hogy számos romániai, magyarországi, moldáv és szerbiai közéleti szereplő, fontos személyiség lesz ott, akiknek a biztonságáról gondoskodni kell, illetve „nagyobb tömeggel nem tudnának mit kezdeni”.

A múzeumi világnapon tartott eseményfüzérnek a szuggesztív Visszatérés a normalitáshoz címet adták. A köszöntőbeszédek elhangzása után 17.45-18.30 óra között a jelenlevők megtekintik a kisinyovi Nemzeti Néprajzi és Természettudományi Múzeum, valamint a debreceni Déri Múzeum etnográfiai kiállításait, majd 18.45-19.30 óra között a múzeum kollekciójában lévő Fekete József-alkotásokat (ő szobrászművész volt), szintén a gyűjtemény részét képező, 1950-1980 között tevékenykedő váradi festők és szobrászok műveit, valamint Nistor Coita (1943-2013) grafikus retrospektív tárlatát.

Ezek az időszaki kiállítások körülbelül két hónapig maradnak Nagyváradon. A Múzeumok Éjszakáján, vagyis május 20-án 19-02 óra között díjmentesen látogathatóak, majd ezután belépőjegy ellenében.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!