ERDON Helyi hírek

2017.05.25. 13:09

Kiállítások a múzeum új székhelyén

A Körösvidéki Múzeum új székhelyén öt időszakos kiállítás lesz megtekinthető keddtől. A régi székhelyen is várják a látogatókat.

A Körösvidéki Múzeum új székhelyén öt időszakos kiállítás lesz megtekinthető keddtől. A régi székhelyen is várják a látogatókat.

Ahogyan azt korábban az illetékesek bejelentették, a Körösvidéki Múzeum május 30-tól új székhelyén (is) látogatható (Armatei Române utca 1/A). pillanatnyilag öt időszakos kiállítást lehet megtekinteni: Besszarábiai hagyományos szőnyegek a XIX.-XX. századból; Magyar népviseletek a XIX.-XX. századból (a debreceni Déry Múzeum gyűjteményéből); Nagyváradi festők és szobrászok 1950-1980 (a Körösvidéki Múzeum gyűjteményéből); Fekete József szobrász (1903-1979) alkotásai; Nistor Coita (1943-2013) váradi grafikus retrospektív kiállítása. A múzeum látogatási ideje: kedd, csütörtök, szombat - 10 és 15 óra között; szerda, péntek, vasárnap - 10 és 18 óra között.

A régi helyen is

Csoportok esetében tárlatvezetők kalauzolják az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés lehetséges a 0259/47-99-18-as (titkárság) telefonszámon. A belépőjegy ára felnőtteknek 8 lej, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 4 lej, zárás előtt fél órával engedik be az utolsó látogatókat. A múzeum régi helyén (a Barokk palotában) a megszokott nyitvatartás szerint működik, az ott megtekinthető kiállítások: Vallásos vallomások (Remus Ţiplea fotótárlata); Emberek és keresztek (Vasile Dorolţi fotótárlata, a belépő 4, illetve 2 lej); A Körösvidéki Múzeum gyűjteményének kincsei (üvegre festett ikonok, festett tojások) és mezőgazdasági technika (a belépőjegy 2, illetve 1 lej).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!