ERDON Helyi hírek

2017.05.30. 12:07

Jótékonysággal egybekötött zongoraest

Vasárnap délután 6 órai kezdettel Thurzó Zoltán már hagyományossá vált zongoraestjére került sor, különlegessége, hogy ezúttal jótékonysági akcióra is sor került gyereknap alkalmából.

Vasárnap délután 6 órai kezdettel Thurzó Zoltán már hagyományossá vált zongoraestjére került sor, különlegessége, hogy ezúttal jótékonysági akcióra is sor került gyereknap alkalmából.A zongoraestre a Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központ múzeumtermében került sor, ahogy mindig, most is telt ház volt. Az e havi koncert címe Szerelmes Zeneszerzők 2. volt, amely során nem csak Thurzó Zoltán zongorajátékát hallhattuk, hanem meg is ismerkedhettünk több zeneszerző munkásságával, érdekes történeteivel is, interaktív módon. A közönséget is megmozgatta az előadó, a zeneszerzők életének egy-egy részletét a hallgatók olvasták fel. Műsorrenden volt Beethoven két ismert darabja: Holdény szonáta – I. tétel és a Für Elise, illetve Liszt Ferenc: Albumblatt – Feuilles d’album in A flat, N. RimszkijKorszakov/S., Rachmaninov: A dongó, Bartók Béla: Román nép táncok Sz. 56, G. Enescu: “Szvit régi stílusban”:Adagio , Domenico Scarlatti: Sonata in si minor, Rossini Liszt: Soirées musicales de Rossini No. 9: “La Danza” (Tarantella napolitana), zárásként pedig Schuberttel búcsúzott: Gesz- Dúr Impromptu D899, Nr.3.

A hangverseny nem csak a szórakozásról, hanem az adakozásról is szólt. A fellépő és élettársa úgy gondolták, hogy gyereknap alkalmából szervezhetnének egy gyűjtést, a Mosoly Kommandót vonták be. A Mosoly Kommandó olyan önkéntes személyekből áll, akik önköltségből járják körbe a közeli településeket gyűjtés céljából. Az adományokat a szervezet fogja eljuttatni a rászoruló gyerekeknek, családoknak. Az adományok között ruha, játék, könyv és számos más ajándék volt. Az eseményen körülbelül 15-20 személy adományozott. A hasonló jótékonysággal egybekötött zongora hangversenyeket szeretnék hagyományossá tenni, így segíteni a rászorulóknak. Thurzó Zoltán következő hangversenye Romantikus Zeneszerzők címet fogja viselni, erre júniusba kerül majd sor.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!