ERDON Helyi hírek

2017.05.30. 17:58

Inkább fűtést, mint nyílt napot

Állásfoglalást tett közzé a Rogériusz Koalíció, amelyben azt jelzi: “a télen hideg fűtőstesteket nem lehet tavasszal a szolgáltatónál nyílt napokkal kompenzálni”.

Állásfoglalást tett közzé a Rogériusz Koalíció, amelyben azt jelzi: “a télen hideg fűtőstesteket nem lehet tavasszal a szolgáltatónál nyílt napokkal kompenzálni”.

Számos panasz érkezett a fűtésre a 2016–2017-os idényben is, és a hőszolgáltató nem oldotta meg ezeket, így a nyílt napok tartása is csak arculati játék, véli a Rogériusz Koalíció. Utóbbinak a képviselői, Antonescu Claudia, Ardelean Silvia, Horvath Ioan küldtek erről állásfoglalást. Az adott mostani esemény szerintük így már inkább sértő a váradiakra. Fel is sorolnak néhányat az utóbbi időszak gondjaiból. A legfőbb, hogy nincs elég meleg télen a lakásokban, és ez a helyzet csak romlott Stănel Necula igazgatói kinevezése óta. Pedig – emelik ki – az uniós támogatás épp a gond megoldására jött, nem azért, hogy elpocsékolják. A város 140.000 olyan lakója, aki központi fűtéses házban él, azt láthatja, hogy a szolgáltatás nem javult, ráadásul nem is lett olcsóbb. A felső emeleteken lakóknak ráadásul a hibás tervezés miatt nem jut elég nyomással fűtés és melegvíz, mégis úgy kell fizetniük, mintha jutna. A tervek szerint további 20 km hővezetéket cserélnek majd ki. És ez azt is jelenti, hogy amíg az egész munkálat le nem zárul, a következő telek során sem lesz megfelelő fűtés mindenütt. Az aláírók úgy vélik, „ez a nyitott kapuzás nem megoldás, viszont a városvezetésnek a 70%-os szavazói támogatottságnak elég felhajtóerőt kellene jelentenie ahhoz, hogy menet közben rendezze a hibásan tervezett rendszer ügyét”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!