ERDON Helyi hírek

2017.05.29. 16:04

Hová költözzön a Szacsvay iskola?

A nagyváradi Szacsvay Imre iskolával kapcsolatos javaslataikat ismertették az EMNT javaslata alapján delegált vezetőtanácsi tagok a hétfői sajtótájékoztatón. Az iskola igazgatója teljesen más véleményen van.

A nagyváradi Szacsvay Imre iskolával kapcsolatos javaslataikat ismertették az EMNT javaslata alapján delegált vezetőtanácsi tagok a hétfői sajtótájékoztatón. Az iskola igazgatója teljesen más véleményen van.

A sajtótájékoztatón Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke és Moldován Gellért Lajos váradi elnök mellett részt vett Tőtös Zsuzsa és Habineac István, utóbbiakat a néppárt javaslatára a polgármesteri hivatal delegálta az iskola vezetőtanácsába.

A gondok már régóta fennállnak, csak nem beszélünk róluk, bocsátotta előre Tőtös Zsuzsa. Arról van szó, hogy az alsó osztályok egy része a „kis Szacsvay-ban”, azaz a Körös utcai épületben vannak, s mind itt, mind az Eminescu utcai főépületben szűkös a hely, áldatlan állapotok uralkodnak. A néppárt javaslattal állt elő, s erről Ilie Bolojan polgármesterrel is többször beszéltek már: e szerint Körös utcai épületben lévő osztályok, valamint az Eminescu utcai épületben lévők egy része átköltözhetnének az Andrei Șaguna iskola épületébe, mely a Decebal utca sarkán található, közel a Teleki utcához, s ahonnan az Andrei Șaguna iskola hamarosan ki fog költözni.

Ez az épület sokkal tágasabb, a környéken jóval könnyebb a közlekedés, van autóbusz- és villamosmegálló, taxiállomás, tette hozzá Habineac István. A problémákat amúgy az iskola igazgatója is érzékeli, azonban erről még nem beszéltek vele, tette hozzá.

A későbbiekben Pásztor Gabriella iskolaigazgató elmondta: a szóban forgó vezetőtanácsi tagok nem a teljes, tizenhárom tagú vezetőtanácsot képviselik, ez csupán a magánvéleményük lehet, és nem ők döntik el az iskola sorsát. Másfelől, tette hozzá, őket minősíti az, hogy szakmai kérdéseket, s az oktatási rendszer kérdéseit a politikum oldaláról közelítik meg.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!