ERDON Helyi hírek

2017.05.16. 13:52

Elhunyt Dancoglu Constantin EFIAPb fotóművész

Elhunyt a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és a Romániai Fotóművészek Egyesületének tagja, akit EFIAPb címmel is kitüntettek.

Elhunyt a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és a Romániai Fotóművészek Egyesületének tagja, akit EFIAPb címmel is kitüntettek.

Dancoglu Constantin 1948-ban született Nagyváradon. Mérnökként végzett a Temesvári Politechnikai Egyetem Elektrotechnika Karán, 1970-ben. Már az egyetemi évei során megszerette a fotózást, de majd csak 1980-ban végzett el egy fotóművészeti kurzust, amelyet a Tavirózsa Fotóklub indított. 1985-ben a vezetőségi bizottság tagja lett, majd 1991–2001 között a fotóklub tanácsosa volt. Munkáit országos és nemzetközi fotóművészeti szalonokban állították ki, számtalan nemzetközi díjat nyert. Romániában, Európában és a tengerentúl is voltak kiállításai. Több országos és nemzetközi versenyen is részt vett zsűriként. Kiemelkedő munkássága miatt sok fotóklub tiszteletbeli tagjává választották Európában, Brazíliában és Új-Zélandon is.

A Tavirózsa Fotóklub őszinte részvétét fejezi ki. Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!