ERDON Helyi hírek

2017.04.20. 15:51

Mindenünk e zászló-pályázat

Lezárult a Tanoda Egyesület Mindenünk e zászló elnevezésű hadtörténelmi és honvédelmi témájú, nemzetközi gyermekrajzpályázatának első szakasza - közölte Kecse Gabriella elnök.

Lezárult a Tanoda Egyesület Mindenünk e zászló elnevezésű hadtörténelmi és honvédelmi témájú, nemzetközi gyermekrajzpályázatának első szakasza - közölte Kecse Gabriella elnök.

Az RMDSZ székházában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Kecse Gabriella, a váradi Tanoda Egyesület elnöke kifejtette: a Mindenünk e zászló elnevezésű hadtörténelmi és honvédelmi témájú, nemzetközi gyermekrajzpályázatot partnerségben hirdették meg a székesfehérvári Honvédség és Társadalom Baráti Körrel és a pákozdi katonai emlékparkkal (KEMPP). A fővédnökök Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselő, Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, illetve feltétlenül említést érdemel még Oláh László projektmenedzser és dr. Görög István, a KEMMP vezetője, aki annak idején Sárközi Zoltánnal közösen ötletgazdája volt ennek a pályázatnak.

Összesen 848, különböző technikával készült pályamunka érkezett be a Kárpát-medence 59 településéről, melyek a gyerekek fantáziájáról, kreativitásáról árulkodnak. Mint eddig mindig, most is arany-, ezüst- és bronzceruzával jutalmazzák a legjobbakat, három korcsoportban, valamint különdíjak is lesznek. A kiállítást a Festum Varadinum keretében május 11-én, csütörtökön 13 órakor nyitják meg a vár J épületében, ahol május 21-ig lehet majd megtekinteni. Székesfehérváron is avatnak tárlatot, május 26-án, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódva.

Érvek

Biró Rozália fővédnök négy érvet hozott fel a pályázat fontossága mellett. Szerinte erősíti a pályázók nemzet- és magyarságtudatát, hagyománnyá nemesülő közösségépítő feladatot lát el a két város magyarsága közt, előretekintő és jövőépítő, valamint a szülőket is arra sarkallja, hogy beszélgessenek a témáról a gyermekeikkel.

Mint a városi RMDSZ-szervezet főtitkára is, Kecse Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a Festum Varadinum keretében, partnerségben az önkormányzattal, május 15-én, hétfőn 18 órakor a Darvas- LaRoche ház vörös termében Ecsetvonások címmel Tolnay Tibor emlékkiállítás nyílik.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!