ERDON Helyi hírek

2017.04.27. 20:49

Készüljön új hatástanulmány a Bémer térről

Csütörtök délelőtt az RMDSZ-nél sajtótájékoztatót tartott Kis Gábor helyi tanácsos, aminek fő témája a Bémer tér tervezett felújítása volt. A frakciója hatástanulmány elkészítését akarja.

Csütörtök délelőtt az RMDSZ-nél sajtótájékoztatót tartott Kis Gábor helyi tanácsos, aminek fő témája a Bémer tér tervezett felújítása volt. A frakciója hatástanulmány elkészítését akarja.

Április 27-i sajtótájékoztatóján Kis Gábor RMDSZ helyi tanácsos felidézte, hogy 2010 novemberében készült ugyan egy terv a Bémer tér felújításáról, mely akkor áfa nélkül körülbelül 10 millió lejre becsülte a költségeket, de azóta sok minden megváltozott, ez például nem tartalmazta a mélygarázst. Most az RMDSZ-frakció azt kéri, hogy készüljön egy új hatástanulmány, mely arra is kiterjedne, hogy megoldást jelenthetne egy mélygarázsnak az építése és/vagy a közúti forgalomnak a föld alá terelése a Madách utca elejétől egészen a filharmóniáig.

Majomsziget

Az említett mélygarázs lehetne a színházépület előtti vagy mögötti részen, és egy 3600-4200 négyzetméternyi területet foglalna el, 150 vagy 300 parkolóhellyel, annak függvényében, hogy egy vagy két szintes volna. A javasolt hatástanulmány rögzítené, hogy mennyibe kerülne, és milyen műszaki megoldás alkalmas a kivitelezésre. Ha pedig a földalatti közlekedés valósulna meg, akkor a színház melletti szakaszt sétálóutcává lehetne alakítani az önkormányzati képviselő szerint, aki azt is megjegyezte: ha a jelzett helyen épülne egy mélygarázs, akkor a volt Voinţa-sportpályát a környékbeli iskolák használhatnák. A mélygarázs pedig PPP-konstrukcióban vagy beszállítói hitelből is megépülhetne.

Kis Gábor ugyanakkor arra kéri azokat, akiknek fotói vannak a régi Majomszigetről, jelezzék ezt neki.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!