ERDON Helyi hírek

2017.04.05. 11:51

Ismét megszervezik a Bor bált

Május 5-én, pénteken 19 órától a Ramada Hotel bártermében szervezi meg a III. Nagyváradi Bor bált a Nagyváradi Borbarátnők Társasága és a Vura Vinotéka. A meghívott Janza Kata lesz.

Május 5-én, pénteken 19 órától a Ramada Hotel bártermében szervezi meg a III. Nagyváradi Bor bált a Nagyváradi Borbarátnők Társasága és a Vura Vinotéka. A meghívott Janza Kata lesz.

Természetesen az idei Bor bál- melynek szakmai védnöke dr. Mészáros Gabriella borszakértő, nemzetközi borakadémikus- főszereplői is a borászatok, vagyis az arad-hegyaljai Balla Géza Pincészete, a tokaj-hegyaljai (Erdőbénye) Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a kémeri Fortsilvan Pincészet, a balatonlellei Konyári Pincészet, a szerémségi Maurer Oszkár Pincészete, a kárásztelki Kárásztelek Pezsgőpincészet és az érmelléki borászatok- magyarázta az erdon.ro-nak Pálfi Noémi főszervező. A színvonalasnak ígérkező összejövetel bevételét a ma még alig, de az elmúlt évek rendezvényeinek is köszönhetően egyre inkább ébredező, nagy hírű érmelléki borvidék segítésére, szakmai fórumok szervezésére fordítják. Ennek érdekében például külön érmelléki standdal készülnek, és úgy tűnik, a megszólítottak is örömmel mondanak igent az egyre szorosabbra fűzött együttműködésre, készséggel vesznek részt a rangos eseményen.

A fővédnök, akárcsak tavaly, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, aki már a legutóbbi alkalmon is arra hívta fel a figyelmet, hogy az Érmellék egykor a cívis város és környékének éléskamrája volt, és ténylegesen mindent megtesz annak érdekében, hogy az önkormányzata is közreműködjön az itteni borvidéki fellendítése érdekében. Rajta kívül felszólal még dr. Laky-Takács Péter konzul, ugyanis a védnök Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

Előadások

A sztármeghívott Janza Kata, eMeRTon-díjas sznésznő, musical énekesnő, aki Holnap hajnalig című műsorával fogja megörvendeztetni hallgatóságát. A várad-réti Csillagocska Néptáncegyüttes ugyanakkor szintén készül egy produkcióval. A vacsora menüjében hideg-meleg svédasztalos ínyencségek szerepelnek, melyeket a bálnak helyet adó szálloda biztosít. Tavaly nagy sikernek örvendett az úgynevezett borkaszinó-játék, így ez az interaktív kóstolójáték ezúttal sem maradhat el. A tombola és az árverés is a már említett célt szolgálja, a műsorvezető pedig Csűrös Csilla, a Kossuth Rádió szerkesztője lesz, aki mindig jól felkészült, és azért is népszerű, mert nagyon szépen beszél magyarul, zenélni fog a Sanzon együttes.

Érdeklődni a 0755/119-958-as telefonszámon lehet, a helyek korlátozott száma miatt minél előbb. Médiatámogató a Bihari Napló.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!