ERDON Helyi hírek

2017.04.13. 14:03

Huszár István maradt az RMDSZ nagyváradi elnöke

Szerda este az újvárosi körzeti székházban tisztújító küldöttgyűlést tartott az RMDSZ váradi szervezete. A teremben levők két tartózkodást mellett ismét bizalmat szavaztak Huszár Istvánnak.

Szerda este az újvárosi körzeti székházban tisztújító küldöttgyűlést tartott az RMDSZ váradi szervezete. A teremben levők két tartózkodást mellett ismét bizalmat szavaztak Huszár Istvánnak.

Tevékenységi beszámolójában Huszár István elnök felidézte, hogy 2015 októberében alakult meg az RMDSZ nagyváradi szervezete. Az első időszakban főleg arra koncentráltak, hogy élhetőbbé tegyék a váradi magyarság létét. Eseményeket rendeztek, honlapjuk lett és megalakult a Kecse Gabriella, Földes Béla, Hochhauser Ronald, Sauer András, Pető Dalma, Kis Gábor összetételű ügyvezetés. Próbáltak ismertté lenni, úgy is működni, mint a körzeteket átfogó kapocs. Szerinte az elkövetkezendő időszakban a szervezetépítésre kell koncentrálni. Elismerte: rosszul szerepeltek a tavalyi helyhatósági választásokon, minek nyomán kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az önkormányzati képviselő-testületben, de mint mondta, ennek kiértékelése már megtörtént, ezért inkább előre kell tekinteni. Megítélésében a körülményekhez képest a frakció jól dolgozik, működik.

Kecse Gabriella főtitkár, aki képes összeállításban prezentálta az elmúlt hónapok általuk szervezett programjait, azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy a programdömping nem minden, ezért igyekeznek azokat is megszólítani, akik a „mézes mocsárban” jól érzik magukat, és semmit se csinálnak, de talán azért elmennének olyan eseményekre, mely kielégíti az érdeklődésüket.

Legyen díszpolgár

Kirei Melinda helyi tanácsos úgy vélte: jobban össze kellene hangolni az RMDSZ váradi képviselőinek és a törvényhozóinak a munkáját, például utóbbiakat meg lehetne hívni tanácsülésekre, vagy maguktól is felszólalhatnának ezeken, mert a vonatkozó közigazgatási törvény ezt lehetővé teszi. Azt is javasolta: a Festum Varadinumig gyűjtsenek legalább 5 ezer aláírást annak érdekében, hogy dr. Földes Béla ideggyógyász főorvos díszpolgára legyen Váradnak. (Természetesen ezt a tanács is meg kell szavazza).

Bimbó-Szuhai Tibor észak-rogériuszi körzeti elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy egységre és munkára van szükség. Megjegyezte azt is: nem támogatja tiszta szívvel, de nem is ellenzi azt, hogy Huszár István maradjon a városi szervezet elnöke. Később ezért a szavazáskor a jelöltön kívül ő volt az a másik személy, aki tartózkodott.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke a szervezetépítés fontosságát emelte ki annak érdekében, hogy három év múlva ne forduljon elő még egyszer az, hogy Váradon kétharmada legyen egy pártnak.

Szintén a közösségépítő munkát sürgette Cseke Attila, az RMDSZ megyei elnöke is, aki szerint Váradon van potenciál, fogadókészség az információkra.

A tisztújító küldöttgyűlésen két évre szavaztak bizalmat Huszár Istvánnak. Meghatározták a választmány keretlétszámát és összetételét is. Az etikai bizottság tagja lett Nagy Magdolna, Víg Hajnalka és Bátori Erika, az ellenőrző bizottságé Szántó Ildikó, Kádár József és Bálint Beáta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!