ERDON Helyi hírek

2017.03.23. 18:33

Sajtósok lőttek a rendőrségen

Kilenc médiaorgánum tizenöt képviselője mérkőzött meg lövészetben Nagyváradon. Sajtókupát rendezett ugyanis a Bihar megyei Határrendészet. A Bihari Napló képviselője második helyen végzett.

Kilenc médiaorgánum tizenöt képviselője mérkőzött meg lövészetben Nagyváradon. Sajtókupát rendezett ugyanis a Bihar megyei Határrendészet. A Bihari Napló képviselője második helyen végzett.

Pisztollyal lőttek, majd különféle, sportlövészetben rendszeresített íjakat is kipróbálhattak a sajtósok csütörtökön Nagyváradon. Idén is megtartották ugyanis a Lövészeti Sajtókupa nevű versengést, a Rendőrség Napja alkalmából. Kilenc szerkesztőség nevezett, feliratkozás sorrendjében a TTV, a Național FM, a Digi 24, a Bihari Napló, a Jurnal Bihorean, a Bihon.ro, a Crişana, a Bihoreanul és az Adevărul. Ezek képviseletében összesen tizenöt versenyző vett részt a megmérettetésben.

Rákészülés nélkül

Ezúttal már gyakorlólövések nélkül, egyetlen körben öt lövés állt rendelkezésére ahhoz, hogy minél pontosabban eltalálják a céltáblákat. A köznyelvben Carpaţi pisztolyokként ismert pisztolyokkal ment az éleslövészet, a rendőrség emberei összesítették az eredményt. Eszerint az első helyezett 47 ponttal Mircea Codila lett, aki a Crişana részéről érkezett, második helyen lapunk képviseletében Szeghalmi Örs végzett, 44 ponttal, harmadik pedig a TTV-s Ramona Pascu lett, 43-mal. Az első három helyezett kupát vehetett át, a többiek emléklapot. A díjakat Adrian Bucur megyei rendőrfőnök adta át, aki elmondta: a sajtóval régóta kitűnő a szakmai együttműködésük, és akkor is így gondolják ezt, amikor bírálja őket a média. A verseny apropóját az adta, hogy március 25-én, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony napján tartják majd a Rendőrség Napját, mivel azon a zászlón, amelyet 1822-ben Grigore Dimitrie Ghica, Havasalföld fejedelme adományozott a korabeli rendfenntartó egységnek, az a bibliai jelenet volt látható, melyben Gábriel főangyal a szeplőtelen fogantatás hírét vitte meg Máriának.

Idén újdonsággal is előrukkoltak a rendőrök. A verseny befejezése után ugyanis egyikük íjászati bemutatót tartott, három sportíjjal, majd a sajtósok is kipróbálták ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!