ERDON Helyi hírek

2017.03.23. 18:31

Programok a gyerekkönyvek napja előtt

Ismét megszervezik a gyerekkönyvek ünnepét Váradon, a várban lévő R&R könyvszalonban. A gyerekek meséskönyveket cserélhetnek, de lesz mesesarok és kézműves foglalkozás is, hangzott el a tegnapi tájékoztatón.

Ismét megszervezik a gyerekkönyvek ünnepét Váradon, a várban lévő R&R könyvszalonban. A gyerekek meséskönyveket cserélhetnek, de lesz mesesarok és kézműves foglalkozás is, hangzott el a tegnapi tájékoztatón.

A Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját 1967 óta ünneplik világszerte, Hans Christian Andersen dán meseíró születésének napján, azaz április másodikán. Tavaly nagy siker volt a Gyerekkönyvek Világnapjának megünneplése, az Ovisuli Egyesület akkor a Szigligeti Színházzal és a Diákokért Egyesülettel közösen szervezte meg – mondta el Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke. Ezúttal az R&R könyvszalonnal közösen szervezik meg, egy nappal a tulajdonképpeni ünnepnap előtt, azaz április elsején, szombaton délután 17 órától, a nagyváradi várban működő könyvesboltban, mely a nyári színház mellett található.

Olvasni jó!

A részvétel ingyenes, az óvodásokat és kisiskolásokat szülőkkel, nagyszülőkkel együtt várják – mondta el Herman Ferenc színművész, az R&R könyvszalon programszervezője. Minden gyerek elhozhatja megunt mesekönyveit, s elcserélheti más mesekönyvekre, de egyúttal mesekönyv vásár is lesz a szalonban. A Zabhegyező Gyermekanimátorok közreműködésével mesehősökhöz kapcsolódó kézműves foglalkozások zajlanak – a diák-gyermekanimátorok szívesen és segítőkészen fogadták a szervezők felkérését. Lélek Sándor, a Lilliput Társulat babszínésze – azaz Tibi-bohóc – lufifigurákat fog készíteni, s karaokéval egybekötött zenés meglepetéssel is készülnek a szervezők. Amennyiben érdeklődés mutatkozik erre, mesesarok is létesül – itt Herman Ferenc meséket fog olvasni, s a gyerekek később el is játszhatják ezeket.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel is szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára. „Amikor a gyerekek a egész nap a telefonjukkal vannak elfoglalva, ha van egy ilyen ünnep, azt tartsuk meg, hiszen a könyv az alapja mindennek, a fantázia is onnan indul” – mondta Pető Dalma.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!