ERDON Helyi hírek

2017.03.13. 11:02

Borverseny volt Püspökiben

A Bihar Megyei Vincellér Egyesület az elmúlt szombat este szervezte meg a IV. Biharpüspöki Borversenyt a helyi étteremben A zenét a Sanzon együttes szolgáltatta a rangos rendezvényen.

A Bihar Megyei Vincellér Egyesület az elmúlt szombat este szervezte meg a IV. Biharpüspöki Borversenyt a helyi étteremben A zenét a Sanzon együttes szolgáltatta a rangos rendezvényen.

Bihar megye összes jelentős bortermelő települése képviseltette magát azon a rangos borversenyen, melyet immár negyedik alkalommal rendezett meg- ezúttal új helyszínen, a helyi étteremben- a Bihar Megyei Vincellér Egyesület. A számok tükrében mindez azt jelenti, hogy körülbelül 100 borász volt jelen közel 164 mintával, de mivel a szervezők újdonságként nyitottak úgymond a szélesebb közönség irányába is, a résztvevők becsült teljes száma elérte a 400-at.

A zenét a népszerű Sanzon együttes (Szőcs Lőrincz, Szakács Zselyke, Csepei Róbert, Márkus Zoltán) szolgáltatta, a borversennyel egybekötött zenés mulatság pedig kiváló alkalmat biztosított borvidékünk kézműves borászai és a kulturált, mértékletes és ugyanakkor minőségi borfogyasztást pártolók találkozására.

Négy kategória

Amúgy a fehér bor volt a jellemző, és szokás szerint négy kategóriában (fehér száraz, édes aromás, vörös, illetve püspöki bor) osztottak ki arany, ezüst és bronzérmeket, illetve emléklapokat.

A zsűritagok Szoboszlai Hilda, ifj. Csávossy György, Kiss Zoltán és Kovács Lajos voltak, a megjelenteket pedig Oláh Zoltán és Féth Imre szervezők köszöntötték hivatalos formában is. A Bihar Megyei Tanácsot Szabó József megyemenedzser képviselte, asztali áldást pedig Kuharszky Zoltán hegyközszentimrei református tiszteletes mondott. A jó hangulathoz a tombolasorsolás is hozzájárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!