ERDON Helyi hírek

2017.02.22. 13:06

Megtartották az első energiahatékonysági megoldásokról szóló workshop-ot

Február 16-án, csütörtökön, a nagyváradi várban tartották meg az első energiahatékonysági megoldások workshop-ot a Solar Eco Systems szervezésében.

Február 16-án, csütörtökön, a nagyváradi várban tartották meg az első energiahatékonysági megoldások workshop-ot a Solar Eco Systems szervezésében.

A műhelymunka keretében megvitatták az új energiahatékonysági technológiák bevezetéséből származó műszaki és pénzügyi előnyöket.

A workshop keretében érintett főbb pontok a villamosenergia-termelés fotovoltaikus panelekkel, meleg víz előállítása napelemekkel, illetve a többlet energia tárolása speciális akkumulátorokban az energia felhasználási és energiagazdálkodási menedzsmenten keresztül.

Szó esett még a Building Management Systems – BMS-ről, hogyan lehet nyomon követni, ellenőrizni és optimalizálni egy rendszert és csökkenteni a költségeket utolsó generációs hardver és szoftver megoldásokon keresztül.

A következő két Energiahatékonysági megoldások worshopot március 9-én tartják meg a nagyváradi vár C épületének, 2. emeletén, a 4-es teremben, 18:30 órától, ahol részletesen megvitatják a következőket:

Március 2-án:

Energy Manager energiatároló rendszerek - tárolókapacitás 4,8 Mwh-ig

- VRFB - Vanadium Redox Flow Battery - közintézmények és ipari területek számára

- Lítium - Ion – technológia alkalmazásával, villamosenergia-tároló rendszerek házak, irodaházak számára

Fűtés magas hatásfokkal

- A szénszálas padlófűtéses épületek esetében karbantartást nem igénylő megoldás, moduláris, lehetővé teszi a hőmérséklet-szabályozást

- A háztartási - meleg víz esetében a napelemekkel termelt energia felhasználása egyszerű, könnyen telepíthető, nem igényel karbantartást

Villamos energia termelési rendszerek fotovoltaikus panelek felhasználásával – egy épület energiafogyasztásának lefedése, egy fotovoltaikus termelési megoldás méretezésével

Március 9-én:

BMS - Building Management Systems – rendszerek, egy épület energiafogyasztásának nyomon követési és ellenőrzési megoldásai

- Lakóövezetek esetében: házak, lakótársulások

- Irodaházak esetében

- Ipari területek esetében

A workshop nyitott mindenki számára, aki érdeklődik a fenti megoldások alkalmazhatósága iránt.

Feliratkozás a worshopra március 2-ától onlin, a www.stocareenergie.ro/inscriere címen lehet.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!