ERDON Helyi hírek

2017.02.13. 12:20

Jótékonykodás és mulatság

A nagyváradi Queen Mary étteremben rendezte meg a Nagyvárad-Olaszi (Barátok) plébániatemplomának egyháztanácsa a Római Katolikus Jótékonysági Bált, immár ötödik alkalommal.

A nagyváradi Queen Mary étteremben rendezte meg a Nagyvárad-Olaszi (Barátok) plébániatemplomának egyháztanácsa a Római Katolikus Jótékonysági Bált, immár ötödik alkalommal.

Mintegy háromszáz vendég jelent meg szombaton este a nagyváradi Queen Mary étteremben, hogy együtt ünnepeljenek, mulassanak, illetve hogy anyagi támogatásukkal segítsenek több katolikus intézményt, a Szent Angéla Házat, valamint a Szent László Gimnáziumot. Az eseményen képviseltették magukat az egyházi és a világi elöljárók, valamint cégvezetők, vállalkozók is. A vendégeket este hét órától fogadták a szervezők, fél nyolckor az Egyesült Államokból érkezett Patricia Bak énekesnő énekelt szalonzenét az érkező, és a már megérkezett vendégeknek.

Összetartozás

Nyolc óra után nem sokkal Böcskei László római katolikus megyés püspök köszöntötte az egybegyűlteket. Többek között elmondta: „az a közösség számít igazán élőnek, életképesnek, mely nem az elválasztó falak mögé húzódik, hanem támpillérekre támaszkodik, mert ezekre lehet építeni az egymáshoz vezető hidat. Így volt ez régen is, amikor elődeink épületes és tartalmas időként, együtt élték át a farsangot jó hangulatban, örömben. Így van ez ma is ott, ahol az emberek legalább ilyenkor jobban átélik a pillanatoknak jelent gazdagító és jövőt építő fontosságát. (…) Nagyon fontos a mi életünkben az összetartozás. Többek között ez is a titka annak, amit mi megmaradásnak, továbbfejlődésnek és kibontakozásnak szoktunk nevezni. A körülöttünk zajló történések is azt mutatják, hogy a romboló erőkkel szemben az egymás mellett való felsorakozás, kiállás, az vitathatatlanul a megtartó erőnek a forrása. Jó lenne, ha a mi, magyar, keresztény közösségünkben is mindenki ilyen értelemben erősnek érezhetné magát, és milyen szép lenne, ha nem lennének közöttünk magányosak, vagy olyan emberek, akiket valamiért mellőzünk vagy kinézünk közösségünkből. Azt kívánom, hogy ennek az összetartozásnak az örömét hozzuk és adjuk át egymásnak ezen az estén, de nem csak most, hanem a mindennapi életünkben is. Az összetartozás örömének van egy külsőleg is megmutatkozó jele: és ez a jel a mai estén arra mutat, hogy mi, akik itt vagyunk, nem csak saját magunkra gondolunk, hanem azokra is, akikért felelősek vagyunk, lehetnek ezek a nehezebb sorsúak, a gyermekek, de lehetnek intézményeink is”.

Kellemes hangulatban

Köszöntötte az egybegyűlteket Kiss Albert apát, plébános, illetve szólt az egybegyűltekhez Szabó Géza az OTP Románia nevében. A köszöntők után a Szent László Gimnázium diákjai adtak elő rövid műsort, amelyben társasági tánc és modern tánc, valamint népdaléneklés is helyet kapott. Felléptek ugyanakkor a Szent Angéla Ház növendékei is, akik versekkel készültek erre az alkalomra. A díszes környezetben felszolgált finom fogások elfogyasztása között, közben aukció is zajlott: a tárgyak megvásárlásából befolyt összegek természetesen szintén jótékony célokat szolgálnak. A bálon a Kiss Music Band szolgáltatta a talpalávalót, változatos zenéjükkel mindenkit a táncparkettre csábítottak, így az V. Katolikus Jótékonysági Bál, csakúgy, mint a korábbi évek hasonló rendezvényei, valóban jó, kellemes hangulatban telt el.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!