ERDON Helyi hírek

2017.01.11. 19:04

Lélekmelegítő a téli hidegben

Szerda délután A Holnaposok-szoborcsoportnál a váradi evangélikus-lutheránus egyházközség, illetve az óvoda munkatársai kabátokat, takarókat és meleg teát osztogattak a rászorulóknak.

Szerda délután A Holnaposok-szoborcsoportnál a váradi evangélikus-lutheránus egyházközség, illetve az óvoda munkatársai kabátokat, takarókat és meleg teát osztogattak a rászorulóknak.

A nagyváradi evangélikus egyházközség és óvoda nevében Sziraczki Katalin főszervező azt nyilatkozta: látta a magyarországi tévéhíradókban annak a budapesti fiatalnak a kezdeményezését, aki a Vígszínház elé kihelyezett egy ruhafogast azzal a felirattal: „Ha fázol, vigyél el egy kabátot, ha pedig nem szeretnél, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!”. A többiekkel együtt úgy gondolta, hogy ez egy olyan nemes akció, melyhez érdemes csatlakozni, ezért ők is meghirdették. Nagy lelkesedést váltottak ki ezzel, nem csupán a szülők, illetve a hívek részéről, hanem mások is vittek meleg dolgokat. Megjegyezte: azért döntöttek úgy, hogy nem csupán a fogast helyezik ki A Holnaposok-szoborcsoportnál a jó állapotban levő kabátokkal, illetve a cipőkkel, csizmákkal teli dobozokat és a plédeket, hanem forró teát is osztanak, hogy ezáltal is jelezzék: azok mellett vannak, akiknek ez a tél különösen nehéz, s egyszerű civilként lélekmelegítővel szolgálnak a számukra.

A terveik szerint a jövő héten csütörtökön levest osztanak majd szintén délután 2 óra tájékán, de egy másik helyszínen, a Szakszervezetek Művelődési Háza mellett, ugyanis azt a részt inkább frekventálják a hajléktalanok, illetve természetesen akkor is kiteszik majd a fogast. Ezt különben azért nem tudják állandóan kint hagyni felügyelet nélkül, mert sajnos „a társadalom még nincs erre felkészülve”.

Az evangélikus közösségnek egyébiránt nem ez az első jótékonysági akciója, karácsony előtt is mindig szoktak gyűjteni, az adományokat pedig elviszik Bélfenyérre vagy a Szent Angéla Házba. Körülbelül 70-re tehető azon családok száma, akikre lehet számítani ilyen ügyekben.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!