ERDON Helyi hírek

2017.01.22. 12:55

A „föld hangjait” szólaltatják meg

Megkezdődött a The Posticum Jazz 10 elnevezésű koncertsorozat: az idei évben a „föld hangjait” szólaltatják meg a fellépő művészek.

Megkezdődött a The Posticum Jazz 10 elnevezésű koncertsorozat: az idei évben a „föld hangjait” szólaltatják meg a fellépő művészek.

Színvonalas koncerttel kezdődött meg az idei jazzsorozat a nagyváradi Posticumban szombaton este: a Juhász Gábor Trio örvendeztette meg a szépszámú közönséget virtuóz, érzéseket felszabadító, olykor szinte a meditatívig mélyülő játékával. A színvonalban nem is volt okunk kételkedni, hiszen mind a folyamatosan kísérletező gitáros, Juhász Gábor, mind pedig zenésztársai, Kovács Zoltán nagybőgős és Jeszenszky György dobos a „szakma” élvonalába tartoznak Magyarországon, akik a jazz minden válfajára művészi módon tudnak reagálni. Az első koncert tehát siker volt, a folytatás pedig hasonlóan igényesnek ígérkezik: február 4-én Kovács Linda, a jazz-élet egyik legegyedibb hanggal és zeneiséggel megáldott énekesnője és vendégei lépnek fel a Posticumban.

A föld hangjai

Mint lapunkban is olvashattak róla, a Posticum 2017-ben új névvel, előadókkal, stílussal és filozófiával szervezi meg jazz koncertsorozatát. A The Posticum Jazz 10 keretében tíz zenész tart tíz koncertet, május 21-el bezárólag. Újdonság az is, hogy a koncertek témája tematizálva van, a négy antik elem (föld, víz, tűz, levegő) motívumaira épülnek. 2017-et a Földnek szenteli a Posticum töprengéseiben, programjaiban és vendéglátásában, az ezzel kapcsolatos gondolataikat és tapasztalataikat, a „föld hangjait” szólaltatják meg a fellépő művészek is – természetesen a zene nyelvén.

Az egyes koncertekkel kapcsolatos részletek és az egész program elérhető a Posticum honlapján és Facebook felületén. A sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Cseh Tamás Program keretében valósul meg.

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!