ERDON Helyi hírek

2016.12.14. 14:33

Vokál-szimfonikus koncert a filharmóniában

A Nagyváradi Állami Filharmónia következő koncertjére december 15-én, csütörtökön kerül sor. A hangversenyen A. Iorgulescu, W. A. Mozart, H. Purcell és B. Britten művek csendülnek fel.

A Nagyváradi Állami Filharmónia következő koncertjére december 15-én, csütörtökön kerül sor. A hangversenyen A. Iorgulescu, W. A. Mozart, H. Purcell és B. Britten művek csendülnek fel.

A filharmónia következő koncertjén egy különleges összeállítást hallgathat meg a zenekedvelő közönség. Elsőként Adrian Iorgulescu jelentős román kortárs zeneszerző Divertimento vonószenekarra című alkotása fog felcsendülni. Másodiknak Wolfgang Amadeus Mozart 2., D-dúr hegedűversenyét (op. 211) hallhatja a nagyérdemű. A folytatásban Henry Purcell Abdelazer szvitje hangzik el, mely tartalmazza a Britten által később felhasznált témát is. A szvitet 1695-ben komponálta a zeneszerző. A koncert záró részében Benjamin Britten Variációk és fúga egy Purcell témára című művét hallgathatják meg. A Fiatalok zenekari vezérkönyve alcímet viselő alkotás abból a célból született, hogy megismertesse a gyerekekkel a szimfonikus zenekar hangszereit.

Meghívott szólista

A Mozart versenymű szólistája Cristina Anghelescu, akit jelen pillanatban az egyik legkiválóbb romániai hegedűművészként tartanak számon, a Román Rádiózenekarok szólóhegedűse, tapasztalatának és érdemeinek köszönhetően idehaza és külföldön egyaránt nagyra becsült előadóművész. Játékának csak néhány főbb ismérve a figyelemre méltóan egyedi hangszín, a kifogástalan hangszertechnika, a magabiztosság és a rendkívüli tapasztalat. Repertoárja a preklasszikus irodalomtól a kortárs művekig terjed. Pályafutása során jelentős nemzetközi díjakat nyert el. A koncertet ezúttal ismét az intézmény állandó karmestere, Romeo Rîmbu vezényli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!