ERDON Helyi hírek

2016.12.19. 11:56

Csoportos fotókiállítás nyílt

December 16-án, péntek délután az Euro Foto Art Egyesület szervezésében a nagyváradi Vár- és Városi Múzeumban nemzetközi csoportos kiállítás nyílt 160 fekete-fehér és színes alkotásból.

December 16-án, péntek délután az Euro Foto Art Egyesület szervezésében a nagyváradi Vár- és Városi Múzeumban nemzetközi csoportos kiállítás nyílt 160 fekete-fehér és színes alkotásból.

A 160 fekete-fehér és színes alkotást 31 európai és ázsiai partner fotószervezetek (cseh, horvát, szerb, szlovák, román, orosz, ukrán, magyar, kínai és japán) tagjai készítették, melyeket a szervező Euro Foto Art Egyesület arra kért, hogy csupán öt reprezentatív fényképből álló kollekciókat küldjenek be. Az idén a díszmeghívott a váradi Tavirózsa Fotóklub volt, tekintettel arra, hogy fennállásának 40. évfordulóját ünnepli. A romániai partner fotószervezetek, amelyek igent mondtak a felhívásra a következőek: a kolozsvári Stars Fotóklub, a margittai Helios Fotóklub, a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub, a Târgovişte-i Fotográfiai Csoport, a gyergyószentmiklósi Írisz Fotóstúdió, a galaci Alsó-Duna Fotóklub, a nagykárolyi Vénig László Fotóklub, a bukaresti Az Én Drága Bukarestem Egyesület, a Slatina-i Alutus Fotóklub, a bukaresti Close Up Fotóklub, a Râmnicu Vâlcea-i Florea de Colţ Fotóklub, a csíkszeredai Prisma Fotóklub, a kolozsvári EKE Fotószakosztálya, a bukaresti Orvosok Fotóklubja, a bukaresti Calderon Fotóklub, valamint a krajovai Mircea Faria Fotóklub. A képek közt egyaránt megtalálhatóak portrék, esszék, szociofotók, tájképek és humoros alkotások.

Január végéig

A múlt pénteken, a Vár- és Városi Múzeumban zajlott tárlatnyitón jelen volt több, más városbéli fotóművész is, akiket Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub elnöke külön köszöntött: a krajovai Dorian Delorean, a margittai Bradács Alíz, a budapesti Mészáros Ödön, valamint a szolnoki Gavaldik Zoltán és Holocsi Kálmán. A látottakat, illetve a fotósok kapcsolatot dr, Ramona Novicov műkritikus méltatta.

A tárlatot január végéig lehet megtekinteni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!